Klar, och klar och snart klar

Artikeln klar.
Krönikan klar.
Bilder till tidningen är redigerade.
Känns underbart. Höll nästan på att säga att det känns underbart att jag har matten kvar att plugga till matteprovet på onsdag men jag tar tillbaka det.

Imorgon ska jag och Anna på kör efter skolan för första gången. Spännande. Så det blir alltså uppsjungning där innan jag går till sången senare. Ska även hinna med att hitta något på stan till Backsteet Boys som jag och Max ska på på fredag.



L.

Tjuväter mandlar

Tjuväter mandlarna som vi ska ha i glöggen ikväll. Dock har dom fortfarande skalet på sig. Men det är gottgott. Har precis gjort en spellist i Spotify som får heta "Jul". Ska fixa Spotify till pappas Iphone, sedan kan den spela julmusik från min lista i våra Squeezebox. Vi tror att det kommer fungera i alla fall. Upp till bevis helt enkelt.






L.

Första advent

Den här morgonen började så himla bra. Jag vet inte varför. Vaknade väl på rätt sida antar jag? Mamma hade kokat ägg till frukost och när vi satt samlade runt bordet tände hon första ljuset.

"När första ljuset brinner
står julens dörr på glänt
Å alla männskor gläjas
att fira få advent."


Gud vad jag älskar julen. Hela december. Dock inte vädret. Men så fort man kommer in - känna doften av gran, värma fötterna framför brasan och gå förbi alla advents ljusstakar. Julen, du är välkommen.

Ikväll blir det troligen lite första advents mys på tjejerna.



L.


Jojo


Innanför stängslet

Var på anstalten idag och intervjuade. Det kändes lite obekvämt att sätta sin fot innanför stängslet - men ändå spännande på något sätt. Nu ska jag försöka få ihop en bra artikel av det, och även en krönika och nå statistik grej ska jag hinna med. HJÄLP MIG! Får lite smått panik och klart för mig att journalist jobb stressar ihjäl mig.


L.

Mitt huvud sprängs

Mosar i mig mandariner i hopp om att inte bli sjuk. För nu gäller det att vara i skolan och inte missa något. Har så jäkla mycket att göra. Förutom sånglektionen, som jag skippade i måndags för att jag inte hade hunnit träna på låten, så har jag massa att göra. Artiklar, krönikor och layout som ska vara klara nästa vecka. Matte, engelska, tyska, en reflektionssak. Kommer jag hinna? Tveksamt. Så varför sitter jag här - kör igång istället...


L.


25 november



h&m.

Död hjärna blir till kreaktiv

Nu har jag gjort nytta i matteboken och min hjärna börjar sluta fungera. Har nästan svårt med plus och minus nu alltså, haha! Den här tiden börjar min kreaktiva hjärna att jobba. Det betyder; fram med gitarren och fortsätta skriva på en ny låt.

 


L.


Slow dancing in a burning room

Sitter i skolan och gäspningar kommer ständigt. Skriver om staden Freiburg på tyskan, men hittar ingen fakta alls nästan. Så det blir inte lättare att skriva på tyska när man inte har något att skriva om. Skippar dansen och sången idag för jag har inte hunnit träna på låten + att jag har så mycket att göra.


L.

Stank rök och fick en blick in i julen

Verkligen en heldag i sängen. Seriöst, jag som skulle plugga och få saker gjorda. Jo, tjena - det lyckades jag med!

Jag och Max blev väckta av Erik i lördags morse: "Kom ner och ät en hamburgare!" Jag hoppade in i duschen, åt lite snabbt frukost och sedan gick vi ner till julmarkanden här i Skultuna. Bilköar slingrade sig enda upp på min gata. Vi gick runt och kollade vid Mässingbruket snabbt innan vi begav oss upp till Brukshotellet där Erik stog och grillade. Vi stank rök efter att vi stått vi grillen i typ tre timmar och pratat med Rebecca, Fredrik och Erik. När tårna började frysa gick jag och Max hem till mig, drack varm latte och sedan träffades alla igen vid ica för att köpa något gott inför den spontana filmkvällen hos Max. Somnade där senare.

Jag och Max vaknade rätt sent idag - supertrötta! Åt frukost och sedan kollade jag, Max och Alex på en film. Det var inte meningen att stanna där, men jag var så trött och det ösregnade ute så jag tänkte vänta med att åka hem tills det avtog. Men regnet gjorde ju aldrig det så det slutade med att pappa hämtade mig.

Nu ska jag plugga engelska.



L.

Höstigt 20 november



Efter regn kommer solsken

Så himla skönt med helg. Det skulle dock vara skönare med en pluggfri helg, men icke - har rätt mycket att göra. Det gäller bara att bita ihop och se det som en kul grej. För det är ju faktiskt kul att lära sig något och få in nya kunskaper i huvudet. Även fast man egentligen inte vill tro på det...

Som sagt så äre helg och idag är det idol. Det ska ses med mysiga Max och en skål med popcorn. I love it!


L.


Rött är tufft



ny klocka - hollywood

Elisabet

Yes. Det är Elisabet idag och det betyder namnsdag för mig och mamma.

Fixade bl.a. intervju på anstalten idag i skolan. Skönt att komma någon vart i tidningsprojektet. Och för er som inte vet vad tidningsprojektet innebär är det ett projekt där varje basgrupp ska få göra en egen tidning. Vår grupps tema är kriminella.

Efter skolan gick jag och fikade med Amanda och Sara, och sedan gick vi på stan ett tag. Nu ska jag kura ner mig i sängen med min engelskabok som ska vara utläst tills jullovet + en recention på det. På tal om engelskabok måste jag leta igenom varje gömmställe i mitt hus då min övningsbok är borta. Suger.

Helg imorgon ♥


L.


1 minuts inlägg

I måndags hade jag sång. Gick helt okej, jag fick låten "Run to you". Den är bra, men kan den dock inte. Så träning, träning.
I tisdags pysslade jag på Mariagårn, myspys! Ljuslyktor blev det - fyra stycken. Haha! Framåt kvällen gick jag och Max hem till mig och han stannade tills jag somnade i hans famn. Vi blev även tillfrågade igår att sjunga på julmarknaden i Skultuna, men vi kan inte. Surt...
Idag hade jag spinning på idrotten, sjukt jobbigt. Så när jag kom hem duschade jag och nu ska jag till min prins och sova där. puss! ♥


L.

Run

Jag skojar. Bussen går snart. Nu blir jag en maratonlöpare. Min klocka har stannat!!!!!!

Maratonlöpare

Ligga i sängen 45 minuter till? Yes - det låter frästande. Nämligen startklar för skola och bussen redan nu, och den går inte för än klockan halv tio. Surt. Aja, nu hinner jag spela lite gitarr i alla fall och ta det lungt istället för att springa runt som en maratonlöpare från hallen till badrummet, från köket till vardagsrummet. Ja, ni fattar principen. Igår var jag med tjejerna hemma hos Louise. Vi käkade pizza och hade det übermysigt. Ni betyder ♥

Efter skolan är det dans och sång som gäller. Har inte hunnit tränat på låten jag fått så jag får skylla mig själv om det går dåligt. Men men, nu blir det att sjunga lite. Puss.

Och jag måste börja träna förresten. Och så måste jag ha någon som peppar mig till med. Och så måste jag ha lite mer tid. Och vilja. Och så...


L.

En sol i ett mörkt rum

Spenderade min kväll hemma igår, superskönt! Hann börja på en ny låt då vilket är hur kul som helst.

Nu ska jag in till stan med mamma och Sanna. Medan Sanna dansar tar jag och mamma en tripp på stan och sedan åker vi vidare till Ikea och köper lite nya köksprylar som vi ska fylla skåpen med. Ska försöka övertyga mamma att vi ska köpa stora tee muggar idag med fina dekorationer på. Indiska brukar ha mycket fint. Får se om jag lyckas...

Söndagskvällen kommer sluta med tjejerna ♥



L.

I just trying to be happy


Drabbad av fredagen den 13:onde?!

Kul väder. Nej! Inte alls. Usch. Det är en sån här film mys kväll med popcorn i famnen. Dock tror jag inte det blir en sån kväll för jag har ingen att dela popcornskålen.

Jag vet inte vad det är med mig. Något elakt spöke har dykt in i mig och fått mig på dåligt humör. Eller så var det fredagen den trettonde som jag drabbades av igår. Att dagen ville mig något ont. Man kanske ska börja tro på otursdagen för att den inte ska bevisa att fredagen den 13 betyder otur? Aja, mår inte 100% bra i alla fall. Vet inte varför... Och det suger.

Nu ska jag plugga matte, puss!



L.

Fredagen den trettonde!!!!!!!!!!!!



t-shirt - från new york. ring - glitter.


9 november




skor - h&m. (kläderna finns på äldre inlägg)


Nio månader

En väldigt skön dag. Började tolv och slutade efter två och en halv timme. Max sov hos mig till idag vilket är det mysigaste som finns. Plus att det var sovmorgon för mig. Träffade Max dirket efter skolan, vilket är väldigt ovanligt då vi slutar helt olika. Vi gick ner till stan, jag köpte lite grejer och sedan åkte vi hem till mig.

Nu ska vi äta glass, fira lite för att vi har vår nio månaders dag idag. Jag älskar honom, vi två mot världen ♥


helsingborg


L.

Lära känna dag

Har lära känna dag. Sextema. Det händer inte så mycket så det känns rätt ovärt att ha gått till skolan idag. Ska ner till stan sen, köpa lite små grejer och sen kanske jag och mamma kilar till Hälla.

Igår började vi med ett nytt projekt i skolan - tidningen. Det ska bli spännande. Dock tror jag det är mycket att göra. Och så var det verkligen ingen sångdag för mig igår. Herregud nej! Det funkade rätt bra att sjunga "The Greatest Lova Of All" när jag tränade hemma, men hos Therese - nej det funkade bara inte. Fick nån Valentine låt. Inte riktigt min typ av låt, menmen.


L.

Stolt storasyster

Härliga söndag. Ånej! Fel. Söndagar borde inte få finns. Okej, perfekt dag för att plugga. Men ändå, tänk en lördag - veta att man inte behöver gå upp tidigt nästa morgon. Att bara kunna ligga kvar i sängen och känna att vilodagen fortsätter nästa dag. Men som sagt, det var igår. Idag är idag och imorgon är det skola. Inte ett dugg taggad. Nu känns det som att jag skulle kunna ha lov föralltid...

Väntade tills regnet slutade falla innan jag cyklade hem från min älskling runt två. Han är bäst! Nu sitter jag och krigar med mitt hemprov i naturkunskap - inte alls kul. Energi. Hjälp mig! Tur att pappa kan och vet allt och hjälper mig. Utan honom skulle det bli ett stort IG. Back to work.

Plus att jag är en stolt stora syster. Sanna tävlade för första gången igår på en danstävling utanför Gävle och kom trea. Grattis sötnos, det förtjänade du efter all hårdträning.



Bilderna är från New York i april.


L.

5 november




SKOLAN. 1. niklas&emil 2. emil&dennis 3,4. jag,emil & niklas


Gatulamporna gör sin nytta

Det är redan bäcksvart ute. Gatulamporna vid vägkanten gör sin nytta. Musik spelas från vardagsrummet. Radio-musik från New York? Las Vegas? Spanien? Sverige? ...Man kan välja en hel del ifrån den där dosan. Köket börjar bli färdigt. Borrmaskinen är på dagar som kvällar. En längtan tills jag och mamma ska springa runt på Ikea och köpa inredningsprylar till vårt nya kök finns. En farsdags hälsning i VLT från Sanna och mig kan man läsa i tidningen idag.

Kollade på en jäklans bra film igår med Rebecca, Fredrik och älskling. Kommer inte på vad den heter. Jag och Max somnade sent, och vaknade sent idag. Mysigt! Hann bara slänga i oss frukost innan älsklingen stax på hockeyträning. Ikväll ska jag dit och laga mat med Alex och Max. Och jag ska även ta en titt förbi Sara där tjejerna håller hus. Puss på att det är helg.




L.

Vintershopping


skor - h&m. armband - åhléns. jacka - cubus. plus trosor.


Ny låt

Igår kväll skrev jag en ny låt. Ungefär två timmar tog det att skriva om lite i texten och sätta melodi och ackord till den. Inte säker än hur sticket ska gå. En svensk låt blev det denna gång.

En väldigt soft dag idag. Hade matte och sedan datakunskap och sedan slutade vi klockan elva. Åt mat i skolan, hjälpte Niklas med medieartikeln och sedan kilade jag och Evelina ner på stan. Träffade mamma efter ett tag, vi gick vidare och köpte farsdag present. Hittade lite saker jag slänger upp bilder på snart.

Snart kommer Max till mig. Blir väl att spela upp låten för honom I guess och sedan går vi vidare till han tror jag. Lovat honom en hel helg med oss två så ja, lovat är lovat och det kommer bli mysigt. Det blir film med Rebecca och Fredrik ikväll. Kram.




L.

En sån himla bra dag

En helt underbar dag faktiskt! Gud vad kul jag har haft det. Kan berätta lite smått.
Började dagen med musik i öronen på bussen. Det är så himla skönt att bara sitt där för sig själv. Hur som helst så hade jag tyska på morgonen. Jag och Christoffer hann skriva klart våra två scener i Askungen pjäsen. Hamburgare till lunch - mums! Och när rasten var slut hade jag engelska. Jag och några - bl.a. Emil och Niklas - satt och snackade om allt och ingenting. Sedan tog vi en tur ner till cafét och satt oss där och snackade istället. Det var bara allmänt kul. Tog sällskap av Micke och Niklas ner till stan. Träffade Sara och sedan Amanda och Evelina. Vi satt och på Stugan för att fylla våra magar med macka. Mys. På bussen hem träffade jag och Sara Andreas och Tom. Det var så kul att träffa folk från Persobo. Gud, man saknar Persbo verkligen då.

Min dag kanske inte låter så kul, haha! Men som sagt så har den varit det. Nu ska jag försöka fortsätta på en låt som jag började på igår. Puss.


L.

Första snön

Nu är verkligen den riktiga vinterkylan här. Man får nästan som en chock när man går ut från dörren. När jag fick sms av älskling idag på lektionen att det snöade ute var nästan reaktionen "jo, tjena... det var ju nyss sommar!". Men, som sagt. Nu kommer snön. Har ännu inte funnit en vinnterjacka så jag får väl frysa här fram över.

Fick reda på mitt matteprov idag. G. Jag är nöjd för det var väldigt många som inte klarade provet, plus att jag hade det svåra provet. Och sen hade jag välfärdsprov. Gick nog helt okej. Dock hann jag inte med att skriva ner alla tankar konstigt nu på ett 2 timmars prov. Men jag är seg när jag skriver prov, det har jag alltid varit.

Nyss kommit hem från älsklingen, så nu sitter jag och spelar lite gitarr. Puss.



L.

Yellow autumn leafs

Snart kilar jag iväg till Mariagården. Har varit hemma ett tag nu för jag fick sluta klockan tolv då jag redan skrivit klart artikeln. Du ser - det lönar sig att vara i för väg. Dock skulle egentligen artikeln vara klar idag, men inlämningsdatumet är flyttat till på fredag. Fast, som sagt, det är skönt att ha den gjort.

Jag fick tillbaka mina engelskauppgifter idag - Missions. MVG på båda. Gud vad glad jag blev! Har inte så lätt för engelska så det gjorde verkligen min dag. Plus att Tommy ropade in mig till sitt klassrum idag och sa att min artikel som jag skrivit var jättebra och att jag har ögon för det. Superkul!



jessica, frida och evelina påväg ifrån idrotten


L.

Practise makes perfect

Längtar redan till helg. Man blir en aning förslappad dagarna efter ett lov. Jag får väl hoppas att dagarna i skolan kommer gå lika fort som lovet rusade iväg.

Det var i alla fall superkul på sången idag. Antagligen den roligaste gången. Det gick bra att sjunga "Fields Of Gold" även fast jag inte hann träna så mycket på den. Den här veckans låt blev "The Greatest Love Of All" eller vad den nu heter. Den är verkligen super kul, rätt svår men när jag fick trycka mot en stol på de höga tonerna så tog jag dom utan problem. Träning ger färdighet. Resultat ger energi. Att sjunga är livet.

Imorgon blir det ingen musik utan jag ska mysa med folk på Mariagården istället. Saknar det! Och jag älskar att vara där. Som ett hem på något sätt.



L.

På Halloween




halsband - hm. tröja - second hand. armband - js.


The king of pop

Sista sovmorgonen blev inte riktigt någon sovmorgon. Jag och Max vaknade till opera musik, en springande Arvid och en Kick, som försökte komma in och väcka oss, men misslyckades då vi förberedde under natten att ställa för ett galler för dörren. Men som sagt, vi vaknade vilket fall. Så vi gick upp och åt frukost med Max familj plus vänner och släktningar till dom. Vi är svenskar så vi satt oss precis på samma plats som gårdagens lilla fest på kvällen/natten. Det fick jag konstaterat att - så gör svenskar - enligt dom.

Nästan precis kommit hem. Jag och Max familj har varit och kollar på "This is it" filmen på bio. Den var bra. Eller väldigt bra. Micheal Jackson verkade vara en sån ödmjuk och snäll person. Begåvad och talangfull är bara två ytliga ord där efter.

Skolan imorgon igen då. Plugga till välfärdsprovet som är på onsdag. Kan inte så mycket så det känns ju bra. Sov sött. Puss.



L.


RSS 2.0