08.00

Nu är jag start klar för skolan. Det ska bli otroligt kul idag för att jag och Caroline ska ha våran sista hemkunskapslektion tillsammans. Usch, gud vad tråkigt och sorligt det låter. Jag vill inte sluta, jag har för bra vänner för att tycka att det ska bli roligt. Jag och Caroline ska laga tortillabröd med olika fyllningar - det gäller att använda sin krektivitet.. Vi ska även inviga våren idag genom sång på trappan.

I tisdags efter skolan gick jag till Mariagårn, planerade lite idrott med Louise och sedan gick jag hem och käkade. Efter det gick jag hem till Max- kastade mig på hans säng för att min mage värkte som den aldrig gjort förr. Jag tror nästan att anledningen var att jag slängde i mig maten för fort. När magen blev bättre gick jag och Max ner till kyrkan där det var träning inför konfirmationen. Jag trodde att jag skulle få träna att sjunga på låten som vi ska sjunga när de konfirmeras men det saknades en gitarr. Surt!

I går hade vi det sista redovisningarna i skolan. Jag tror att man kommer sakna redovisningarna då vi redovisat i tre år nu, man har i alla fall lärt sig grym mycket av dom. Jag och Tom sjung våran låt, det är något som man kommer minnas. Efter skolan gick jag hem till Max. Där försökte vi hitta en låt vi ska sjunga på talangtävlingen. Vi kanske har en på G. Vi tränade även på "Lucky", fast bara ett tag. För sedan blev vi soffpotatisar i sängen..



L.

Lucky - Jason Mraz

Om det blir som sagt ska jag och Max sjunga den här låten på hans konfirmation som är snart. Den blir bara bättre och bättre ju oftare man lyssnar på den. Ge den en chans...

Mvg, uppträdanden och träning...

Nu känns allt helt okej i skolan. Det känns i alla fall som att jag har kontroll över mina annars vanliga förvirrande skoldagar. Jag har mycket att göra, okej det har jag. Men jag har i alla fall kontroll, vilket är bra. Jag redovisade även mitt boendeuppdrag och nu kan jag säga att mvg är mitt i hemkunskap. Jag är så otoligt glad och jag tycker att jag är värd det. Nu är det bara min hemkunskapskompis Caroline som jag ska hjälpa nå toppen. Musikhistorien med Tom och Andreas rullar på och jag hoppas att det arbetet kan leda mig till ett mvg i musik.

Efter skolan åkte jag in till gymet med Amanda och Louise. Det var otroligt skönt att träna där igen. Jag var inte så taggad före men när jag väl kom dit så höjdes motivationen. Jag tror en del av min motivation kommer från Vårruset som är snart, för jag måste höja min kondition till det då jag ska springa 5 km genom stan.

Imorgon är det Mariagårn igen. Om jag inte misstolkade det i lördags så ska jag sjunga med Max på hans konfirmation om två veckor ungefär. I såna fall så blir det väl antagligen träning inför det imorgon. Jag och Tom måste även träna inför redovisningarna på onsdag då vi ska sjunga upp våran låt. Jag ska även planera en idrottslektion med Louise som vi ska ha för treorna(?) nästa vecka.

Fullbokad - igen...


L.

Grillkvälll





25 april. Första grillkvällen i år.

8 kilometers promenad

Grillkvällen igår hos Lousie blev väldigt mysig med hamburgare, kubb, sång och mygg. Det blev mer folk än väntat vilket var roligt. Sådana grillkvällar blir det hundra av i sommar, så sommaren är efterlängtad nu.

Idag vaknade jag tidigt. En trött Linn hämtade Amanda, Louise och Max för att åka till Romfartuna kyrka. Därifrån gick vi 8 km till Haraker kyrka. På vägen möttes vi av kex & saft, soppa & macka, tipspromenadsfrågor, guldpengar, hästar, åkrar, grusvägar... o.s.v. Vi gick alltså på landet. På något sätt var det lite smått mysigt. Väl framme fick vi bullar, pinnbröd och jag fick beskedet att mina svar på tipspromenaden inte räckte till för att vinna priser. Det var ju faktiskt vuxenfrågor.


Louise, älskling och Amanda.


Skolan imorgon- verkligen ingen längtan. Det blir i alla fall gym efter skolan.


Sov gott.


L.

In the school

Vi har slutat för en timme sedan ungefär. Men här sitter Ina och jag kvar. De måste tro att vi verkligen älskar skolan, fast det är inte sant. Utan vi skriver ut låtar till våran grillkväll imorgon så att vi kan sjunga till två spelande gitarrer - grymt mysigt! Typ lägerkänsla.

En väldigt bra dag i dag igen (än så länge i alla fall). Jag hade två muntliga nationella prov - ett i matte och ett i svenska - vilket jag tror gick bra. I matten vet jag inte riktigt hur det gick men i svenska fick jag reda på att jag fick mvg. Jag hade Sofia att diskutera med, så det är såklart det gick bra. Vi hade judo på idrotten som jag märkte inte riktigt var min sport.

Snart drar jag hem och käkar lite när skrivaren har skrivit ut klart. Sedan drar jag iväg till Mariagården och är assisten hela kvällen. Det ska faktiskt bli kul.


Helg igen. Och soooool. Hörs!!


L.

Shopping i New York



'







En teckning som ska föreställa mig. (+ perfym)


plus presenter och lite smått.

21 & 22 april







Kläder från New York.

Planeringen bröts

Kvällen blev inte som planerad. Inte alls faktiskt. Fast däremot blev det kör som jag var inställd på att det skulle bli idag - så jag blev jätteglad att få sjunga. Direkt efter kören gick jag hem med Max, slängde i mig en macka och sedan kom Erik och Amanda till mig. Vi tog cyklarna och tramapde iväg till streethockeyplan. Där satt Amanda och jag till klockan sju och pluggade matte inför imorgon. Frös gjorde vi, men som tur var gick jag hem till Max innan och värmde mig med Rebecca och Oscarsson innan jag åkte hem. Annars skulle inte mina fingrar kunna skriva nu..
Jag skulle träna. Jag skulle plugga matte med pappa. Känner mig dum som inte gjort något av det. Men nu är det gjort (eller man kanske ska säga ogjort) så det är inget att göra åt saken.
Imorgon är det nationella i matte och jag känner mig lite mer förberedd nu. Det är toppen. Jag ska även träna hos Johan - grymt skönt!


Hörs. (Förlåt för att ingenting från New York har dykt upp. Men pappas Macdator är inte vän med bloggsidan så bilderna tar ett år att ladda upp. Det kommer bilder när jag har tålamodet uppe. Lovar.)


L.

Tillbaka i vardagen

Gårdagen var lika rolig som i måndags. Efter skolan gick jag till Mariagårn där jag inte har varit på ett tag. Så det var jättekul att träffa allihopa igen. Det blev väldigt mycket skratt - typ varje minut. Kvällen där toppades med att jag och Max sjung låten Everything I Do (den här gången mycket bättre än lägret). Trollade även så att ingen kom på tricket och blev frustrerade, åt bananer då kvällsmaten fortfarande väntade hemma på mig och så blev det ännu mer skratt - så magen fick jobba.

Nu sitter jag i skolan och är på jättebra humör. Jag har hunnit redovisa två arbetsuppgifter idag och fick även veta att mvg i so nästan ligger i mina händer. Källkritik är det enda som saknas. Så det ska fixas - såklart!
Fick veta nyss av Max att det kanske inte bli kör då det bara är nior som kommer att komma, så jag sitter och håller tummarna på att det blir kör. Efter skolan ska(MÅSTE) jag hem och plugga matte då det är nationella i matte imorgon. Jag ska även ut och springa, för jag måste få upp min kondition då Max mamma fått med mig på Vårruset som är i maj. Tagga, Tagga!!!


L.

Underbara. Underbart. Underbar.

Underbart! Det var nog min skoldag idag. Anledningen är nog mina underbara vänner som är så underbara och gör mina skoldagar underbara. Dagen kanske blev lite extra underbar för att jag hade saknat dom? Så underbar var min dag idag. Nu känner jag att det blev mycket underbara ord. Men underbar stavas mina vänner. Och vänner är ju en del av mig. Så underbart är mitt liv helt enkelt! Lätt som en plätt - eller pannkaka - äre med det.

Förutom att det var roligt att se alla igen så har jag mycket att göra nu. Det känns som om jag ligger efter i allt. Men så ska det väl kännas när man har varit bortrest? För annars har man ju inte haft semester. Så jag skippade gymet idag för att få lite gjort i skolan och även hemma. Min vecka är fullbokad redan nu. Bland annat sista konfirmationshelgen och träningar. Det är kul när det händer saker, bara det bryts av med lite pauser så att man har tid för sig själv också..


L.

Hemma

Nu är jag i Sverige! Eller nu och nu - jag kom hem igår runt fem på kvällen. Tidigare än planerat.
Jag tänkte att jag skriver allt om resan när jag verkligen har tid med det. För det är så mycket som jag gjort och så mycket som jag vill berätta att det kommer ta sin lilla tid att skriva allt - och den tiden har jag tyvärr inte just nu. Men jag kan säga att jag verkligen älskar New York och att jag saknar staden redan nu. Det var så obegripligt häftigt, roligt, spännande, fantastiskt... Jag kan inte beskriva det med ord. Men som sagt så kommer mitt NY inlägg så fort tiden finns till för det.

När jag hade packat upp allt från min rosa resväska igår gick jag dirket till en saknad Max. Det var så kul att träffa honom efter nästan 2 veckor. Nu är de vännerna jag fortfarande saknar. Imorgon får jag äntligen träffa dom!! Jag kan även säga att jag verkligen tror på Max andar nu då jag såg en med mina egna ögon.

Efter att ha vaknat till, sjungt och ätit idag var jag och Max duktiga och satte på oss träningsskorna för att sticka ut och springa. Så himla skönt var det att få träna efter två veckor. Ikväll ska jag, Max och Camilla in till stan för att se på en gospelkör. En som tränar hos vår personliga tränare går i kören och hon sa att de behöver ungdomar. Så vi får se om det verkar vara något för oss. Det ska bli grymt kul i alla fall! Jag älskar körer.

Nu kommer jag igång med mitt vanliga skrivande igen. Kul att ni kikar in fortfarande och inte dissar min blogg som inte ha fått uppdateringar på länge. Kram.



L.

Inlägg från New York

Hej alla nyfikna läsare! Nu är jag i New York och har det fantastiskt. Jag har äntligen kommit in i den amerikanska tiden efter att ha varit här i fem dagar. Men det tog sin lilla tid att ställa om kroppen efter tidsskillnaden. Så trött har jag varit i början av veckan.
Vädret är si så där här. Det har varit regn blandat med blåst de första dagarna, men igår hade vi underbart väder. Det var stor sol och värme hela dagen. Temperaturen låg säkert upp mot en 20 grader. Det var så soligt att min syster blev solbränd i ansiktet. Skit att jag hade foundation, annars skulle jag också vara brun nu. 
Jag berättar inte så mycket om vad vi gjort eftersom att jag tänk skriva om semesterns alla dagar när jag kommit hem och har tid till det. Men jag kan säga att staden är grym! Alla är så himla trevliga, öppna och artiga att jag nästan får en chock! Mina ben är även helt slut eftersom vi går över en mil varje dag (om inte mer). Allt är så mycket större än i Sverige. Skyskrapor finns exakt över allt. Och höga ljud stöter man på vart man än går. Det här är verkligen "staden som aldrig sover." 
Vi har fint hotell och en god frukost. Man äter verkligen mängder med mat här. Fast faktiskt så har det inte blivit någon fet mat än. Eller jo, en gång. När vi var i China Town så blev det en snabb Mc Donald's för där orkar man inte leta efter något bättre ställe. Annars har jag testat på massor av olika matställen och alla har fått höga poäng. 
Idag fyller min pappa 50 år. Vi har precis kommit in efter att han och Sanna sprungit på Brooklyn Bridge. Det är en sån här 50 års grej man inte glömmer säger han. Nu ska vi fixa oss och sedan ta en tur ner till vattnet som ligger precis nedanför vårt hotell. Lunch ska vi även äta snart. I kväll ska vi åka upp till Times Square (coolaste stället jag sätt här) till en resturang för att äta middag. Man får inte ha på sig sneakers, jeans eller vardagliga kläder - finklädd är ett måste. Så det är tur att jag redan köpt högklackade skor som jag kan ha till i kväll. Resturangen snurrar ett varv i timmen så vi kommer se New York från olika håll hela tiden.

Vi hörs. Kanske en gång till här, annars i Sverige. Ha det bäst!
Saknar er. Långa kramar från mig. (Om jag har tid kommer lite bilder från alla hundratals....)



L.




Sista i Sverige.

Nu slänger jag in ett snabbt sista inlägg i Sverige på 2 veckor.
Nu har jag så gått som packat klart och det känns underbart skönt. När jag fixat till mig lite ska jag kila iväg och träffa Max och kanske även tjejerna. Jag kommer sakna alla så mycket.. Jag har lite resefeber, men jag hoppas det kommer att gå över. Jag kommer väl att sitta med så många förväntningar om staden att rädslan inte är något att fördröja tiden på.

Om jag inte skiver i New York så önskar jag er alla en glad påsk. Ät mycket godis! Det kan ju inte skada. Kramar. Och den här gången. Massor med kramar.


L.

Snart flyger jag!

Jag börjar igår:
Sista dagen på praoen igår, sjukt skönt. Jag slutade runt 13.00 vilket är grymt tidigt jämfört med de andra dagarna där. Jag & pappa åkte ner till stan för att fixa de sista grejerna inför resan och sedan hämtade vi upp mamma. Det blev en snabbis på stan för att sedan åka hem och städa nere i källaren. När jag väl var klar med det & duschat mötte jag Max. Vi gick hem till honom för att hämta musik som jag kan ha med mig på planet. Så nu är ipoden fräsch! Sedan gick vi ut & träffade Sara och Charlie en pytte stund och även Evelina. När jag och Max kom hem till mig möttes vi av tacos. När magarna var fyllda blev det en myskväll framför tv:n med b.la. passionsfrukt & vindruvor - mums!!

Jag och Max vaknade tidigt idag. Anledning? En morgonsol och ett pipande alarm. En perfekt väckning - eller inte. Men tidigt behövde jag gå upp idag för jag ska upp mitt i natten inatt och därmed lägga mig tidigt ikväll.
En tidig väckning hindrade inte oss från att ligga kvar i sängen. Så där befann vi oss i ungefär frya timmar. Det är tillåtet att ligga kvar i sängen så länge när vi inte kommer att ses på 2 veckor - I'm gonna die!

Nu packar jag för fullt. Eller kanske inte bokstavligen eftersom jag endast lagt fram kläderna som jag ska ha med mig på min säng. Jag ska inte fylla min väska hemma med kläder utan den ska fyllas i NYC. Jag kan inte fatta att om nästan exakt ett dygn startar vårat plan från London till New York. Helt obegripligt.. Det är tur att katten inte blir ensam hemma då två släktingar ska bo här.

Hörs ikväll.


L.

Fy så jobbigt!

Det blir tre inlägg idag = mycket att läsa. Men hoppas ni står ut..

Jag kom nyss hem från träningen. Eller nyss och nyss. Jag har hunnit duscha och äta. Det var sjukt jobbigt i dag på träningen vill jag bara meddela. Jag fick värsta blodsmaken i munnen och min puls var nästan uppe på max räknade vi ut sedan med en pulsklocka. Vi körde indervaller på 200 meter x 10. Fast inte utomhus utan inne i korridorer och i trappor.

Sista dagen imorgon på praoen. Sedan blir det att umgås med Max så länge det bara går.


L.

Café Latte

Jag har testat nästan alla kaffe sorter på kaffemasiken här. Det är fåtal som gjort succe och många koppar som inte blivit uppdruckna. Av alla sorter så hittade jag nyss min favorit - såklart heter den Café Latte. Konstigt nog hittade jag den så sent som en dag innan jag slutar här. Det kanske var det som var meningen, för om jag skulle hittade Café Latten i måndags skulle min kropp endast bestå av kaffe just nu...

Slutar om en timme ungefär, så skönt. Tagga inför träningen nu då!!!


L.

Lunch

Just nu har jag lunch. Jag har blivit klar med ännu en kurs vilket jag är stolt över eftersom att det är i ett helt, nytt, främande program för mig. Jag är den första som testar på programet på den här arbetsplatsen, så min uppgift blir väl att lära personalen programet lite.

När jag slutat måste jag skynda mig hem. För jag ska träna idag med Max och Camilla hos personliga tränaren. Jag har aldrig varit med på ett sådant pass jag ska testa idag, så vi får väl se hur det går. Slänger i mig något att äta när jag kommer hem, byter om och sedan hämtar dom upp mig. Den eviga stressen här igen..



Här befinner jag mig denna praovecka.



L.

Mars


Amanda och Louise

Amanda och Caroline

Sara och jag

Evelina, Amanda och jag

Evelina

Jennie

Amanda och Louise

Alot to do

Onsdag. Det känns verkligen att det är få dagar kvar nu. Nu måste man tänka på vilka kläder man ska ha med sig till NY, så att man inte använder dom. Eller lägga smutstvätt i tvätthögen så kläderna hinner tvättas. Ja - det är mycket att tänka på nu. Få med sig allting som man planerat i min fina, rosa väska. Konstigt nog har jag inte börjat packa ännu.

Igår, när jag kom hem från praon och Hälla, gick jag till Mariagården. Det var så otroligt kul att träffa alla som var där. Man känner verkligen hur mycket alla betyder när man inte sett dom på ett tag. Och längre tid kommer det ta innan jag ser dom igen.. Typ två & en halv vecka. Panik!!





L.

RSS 2.0