Happy New Year

Måste bara säga; GOTT NYTT ÅR ALLA!
Kanske tidigt att säga det nu. Men äsch. Jag kommer inte ha tid sen.. Och ikväll ska det firas i Skultuna. Mys.
Nu ska jag börja fixa mig smått. Det känns som att sminket och allt kommer ta sin lilla tid och jag vill inte stressa runt så det är lika bra att börja dirket.
Känns som att jag kommer frysa ihjäl ikväll i min klänning. Men det är sånt som man får ta om man ska vara fin. För då får man lida pin;)
Och 2009 kommer bli ett great år tror jag.
Igår kl 00.00 tänkte jag att: "Om 24 timmar är det inte 2008. Då är vi inne på 2009 och jag kommer se raketer i luften och vara jätteglad!" Typ något sånt. Och det är ju sant. Nu är det snart 10 timmar kvar på det här året. Känns lite sorligt att tiden går så fort. Men det är inget vi kan ändra på. Kraaaaaam :D

In på natten

Precis målat naglarna. 
Ska försöka att vara upp sent ikväll för att vara pigg imorgon på kvällen..
Jag tror att jag ska leta igenom alla kanaler på tv:n efter en film som kommer sluta sent in på natten så att jag har en anledning att vara uppe. Annars kommer jag bara tänka: "Men vad gör jag uppe - kan lika gärna sova.."
Om jag hittar en bra film kommer jag kunna hålla upp mina trötta ögon. Det kanske är bra att börja leta redan nu .. 

Sitter på jobbet

Det blev en tidigt morgon idag. Men det hade jag räknat med också. Det är konstigt att det bara blir roligare och roligare efter varje gång jag besöker det här stället; (my job). 
Vet ni? Idag har jag druckit två koppar kaffe. En kopp vid fikat med två personer. En kopp själv. Den första koppen var lite av ett "måste" för att få igång mig och min kropp sådär direkt på morgonen. Den andra koppen var av ren vilja. Shit - är jag beroende nu? Är jag det? Jag vill inte vara det. Det skulle inte förvåna mig om det var så att jag blivit det. Men efter två koppar liksom, känns lite osannolikt. Men det var faktiskt gott. Med mjölk och socker i alla fall. Jag kanske tycker att det är gott för att kaffet kommer från en maskin med hjälp av ett tryck (det är ju så kul att se det svart och det vita rinnande "strålarna" bli till brunt drickbart kaffe i en kopp).. Hemma kanske kaffet snackar äckligt. Hoppas nästan på det!
Nu ska jag fortsätta. Känner att kaffet sätter sina spår och har gjort mig kissnödig, så toan är nog nästa hållplats innan kopieringsmaskinen drar igång igen.

See You.

Redan?

Det börjar det dra ihop sig mot sängdags för mig. Kanske inte än. Men snart. För imorgon ska jag jobba. Imorgon ska jag ge min tomma plånbok nytt liv igen. Den ska bli påfylld för nya shoppingäventyr. Rean kanske hinner ta slut innan lönen.. Men äsch - vårkläder är inte dumt det heller att handla.
Aja, jag måste i alla fall smått börja fixa mig för läggdags. Kanske lägger mig i sängen med tv:n påslagen framför mig och så hoppas jag att den ska kunna skapa lite John Blund pulver i mina ögon. För att gå upp 06.00 imorgon är inte kul och mindre kul om jag inte fått min långa skönhets sömn som jag behöver för att inte bli sjuk, eller förkyld rättare sagt. 
Nu måste jag komma ihåg att ladda min oladdade mobil. Och ipoden får jag inte glömma att ladda, för utan musik - ja - då kommer minutrarna på jobbet kännas som timmar. Kanske år. Det kanske kommer kännas som vi passerat 2011 innan jag blivit klar med alla pärmarna. Nejdå - med musik i öronen kommer jag sluta jobbet 2008. Hoppas jag. 

G.o.d n.a.t.t  o.c.h h.e.j f.ö.r m.i.g!

Blixten igång

Tyckte att det var på tiden att fixa lite med min design som ännu inte är klar riktigt. Lite smågrejer som ska göras. Det viktigaste och det första jag gjorde var att skapa en header i alla fall. Känns som att den blev helt okej. Det är min första och absolut inte sista. Så den får duga ett tag innan jag känner för att utveckla min kreaktivitet och göra den dubbelt så snyggare än vad den är nu..

Igår kväll kikade Louise Linder in till mig och vi hade det trevligt med hennes kamera. Det blev mycket bilder. Mycket mycket bilder. Folk utanför mitt rum, källaren och hallen måste trott att vi laborerade med raketer till nyår or something. Det skulle nog jag ha trott om jag var människan som gick förbi mitt hus just när kamera blixten blinkade 50 gånger i sträck. Trevlig kväll :)

Idag har inte vårat avlopp, eller vad det nu var, funkat som det ska. Så vi har inte kunnat spola eller något fören typ nu. Man märker behovet av vatten när man börjar bli smått kissnödig och inte kan gå på toa..
 
Imorgon ska jag jobba. Inte ett dugg sugen. Men det är dags att fylla min plånbok med money igen så det är väl på tiden att lite jobb ska göras. 

Bilder från igår:


Rea & "vanlig" shopping



Rea fynd blandat med "vanlig" shopping.


Systerdag

Idag blev det en syster-syster dag på stan. Jag och Sanna sprang runt i alla affärer i ungefär 2 timmar tills Mamma och Pappa kom och hämtade oss efter att dom hade kikat runt lite på Hälla. En mysig dag med min syster. Det händer inte så ofta att vi kilar ner på stan tillsammans. Men det här var riktigt kul så det kommer säkert hända flera gånger. Kram.


Underbar kväll.

Nu har jag lite smått ont i magen. Inte den där onda "aj ajj" känslan eller att man bara känner att det inte finns något annat man kan göra än att ligga ner i sin säng. Nejnej inte den ont i magen. Utan skratt ont i magen.
Jag har skrattat så jag fått tårar. Kanske magmuskler (eller flera magmuskler). Jag har helt enkelt skrattat hela kvällen idag. En urkul kväll med familj, farmor, farfar, kusiner, faster och farbror. En minnesfull kväll. Skratten kom från ett spel som dom hade tagit med sig. Kanske mitt nästa köp? Synd bara att jag inte kom ihåg namnet..
Hann även spela keyboard med Johannes. Lärde mig början av Viva La Vida och nån Linkin Park låt. Skitkul! God mat och chokladbitar från Aladdinasken slank ner i magen. Det har helt enkelt varit en grym kväll.
Imorgon har jag lovat att följa med Sanna på stan. Löften är löften.. Men det ska bli mysigt. Puss och gonatt till er.


Vaknat

Jag vaknade relativt sent. Eller vaknade och vaknade. Jag gick upp halvvaken i alla fall. Kände att jag inte ville sova längre. Jag tycker inte om att sova bort halva dagarna, även fast jag senaste tiden har gjort det. Man hinner liksom inte med någonting då.. 
Jag har hunnit med att gå en ganska lång långpromenad med min syster i alla fall. Vi hade det mysigt och skönt i vinter "kylan". Hade tänkt att klinka lite på keyboarden men jag inser att tiden inte räcker till tyvärr. Gästerna kommer snart så det kommer att bli en helkväll med dom. Igår ville de att jag och Sanna skulle sjunga för dom, haha det vill man ju inte direkt vi matbordet. "Imorgon då? Då kan ni spela på keyboarden och sjunga till. Johannes kan spela gitarr!" ..

Nu måste jag verkligen fixa mig. Sitter ny duschad, det är ett plus att jag hunnit det. Men ingenting annat är ju klart. Man vill ju inte se ut som ett troll när dom kommer hit finklädda. Gästerna är dom vi träffade igår, btw. 

Blir stressad när jag ska klämma in två-tre jobbdagar också i mina stressade dagar på lovet. Kram

Släktbilder


Bilder från kvällen hos släkten igår:)

Reashopping



På bild:
Halsband, Ur&Penn (50% på 79 kr)
Ring, Ur&Penn (50% på 59 kr)
Armband, Ur&Penn (50% på 79 kr)
Väska, Gina Ticot (Ej rea)

"En fyrbent kille som plaskar i vattnet!"

Kaos är nog det ordet som jag sagt, hört och sett idag. För idag på stan, ja - det var ju ren kaos; Rea vart man än vände blicken. I och för sig skadar inte rean våra plånböcker någonting - det är lite kul och dra och slita i de sista storlekarna. Idag stressade jag runt på stan med Louise i det stora kaoset. Jag kan inte sänga att vi fick så mycket tid till att kolla i affärerna då jag hade brottom hem o.s.v. Svettas och skratta i provhyttarna, springa runt och stå i långa köer. Ja det är ungefär min Dag. Köpte i alla fall ett linne, en ring, ett halsband och ett armband på rea samt en väska som tyvärr inte blev på rean. Men så snygg och ska användas på nyår.
För kvällen såg annorlunda ut. Min familj plus min farmor och farfar hämtade mig efter mitt eviga traskande på stan själv efter att Louise hade åkt till Hälla. Men det var lungt, bara en timme själv typ. Aah i alla fall så hämtade dom mig på stan och så åkte jag dirket till mina kära släktingar på Billsta. Där åt jag gott och hade det mys med en liten spelkväll och prat om hur lika jag och min kusin, Caroline, är. Det är lite kul för Caroline är superfin.
Den roligaste kommentaren kom från farfar idag. Det var när vi spelade ett spel. Han skulle förklara "Noshörning" för lagkompisarna och motiveringen löd: "En fyrbent kille som plaskar runt i vattnet!"
Någon: "Krokodil?"
Farfar: "Dom har väl inte fyra ben?"

Klockrent.

Nu ska jag se om det går att kolla på Sex and the city på datorn som jag fått låna av kusinerna.


Julaftonskläder



Vit body, Gina Tricot
Kjol, h&m
Örhängen, Gina Tricot


'Inviga' julklappen

Nu har jag precis sjungt singstar Abba med min syster. Jag var nog inte så oslagbar som jag trodde jag skulle vara efter att ha sjungt Abbalåtar både på musicalen och i skolan. Men min syster är ju grym så det förvånade nog inte mig så särkillt mycket ändå..
Idag ska vi äta kalkon. En traditon som min farmor och farfar har skapat tror jag. Är det inte i engelsk jul man äter kalkon? Har för mig det. Den ser i alla fall riktigt god ut när den tas ur från ungnen då och då. Tur att man inte behöver äta julmat till kvällsmat igen i alla fall. Och tänk - vi fick en vi jul. Den blev inte brun och geggig. Precis lagom med lite grönt från gräsmattan också.

Julaftonsbilder


Jag och syster

Jag (Tröja och tofflor i julklapp)




JulJul

Julafton blev som alla andra - en mysig dag. Och jag tror inte att det bara var julafton som blev en mysig dag, utan resterande dagar på julen kommer nog att bli minst lika mysiga.
Jag fick jättebra julklappar. Julklappar som jag inte trodde att jag skulle få då vi sparar för fullt till New York. Bland annat fick jag dollar (dom luktar ju sååå gott), keyboard, kläder, tofflor och såklart massa pengar. Sedan var det småsaker som nagellack, smycken och sådant. Är väldigt nöjd och jag tror att alla andra också var nöjda med sina julklappar. Jag hoppas på det i alla fall.
I det stora, tunga, avlånga paketet låg det - som jag hade hoppats och trott på - en keyboard. Den är synkad till pappas dator där det finns ett musikprogram. Så nu är det bara att spela och spela in det man klinkar ihop. Nu saknas det en mikrofon och en ackord/not bok, sedan är hela paketet klart.

Julaftonsmorgon

Min pappa väckte mig idag. En trött jag, med en godjul kram.
När jag äntligen fick fart upp från sängen möttes jag av min julstrumpa hängandes på dörrhandtaget utanför dörren. I julstrumpan låg det en plastgran. En grön, liten plastgran som man kunde öppna. I där låg det dollar. Dollar till våran New York resa. Jag blev överlycklig och nu har jag ännu mer pengar att shoppa för.
Efter att jag slutat lukta på dom fina dollarsedlarna började jag dra mig mot vardagsrummet där alla höll hus. Jag hade bestämt att jag skulle se sista avsnittet av julkalenderna med min syster även fast jag sett ynka ett avsnitt av den.. Men det är ju min lilla traditon som jag utför varje år.
Jag tog mina mackor: Julwört bröd med julskinka - och satte mig framför tv:n med en varm och sprakande brasa bredvid mig som värmde hela mig.
Jag märkte också att ännu fler paket landat under granen. Kanske har tomten kommit från våra släktingar i Schwiez med paket? Man undrar.
Det är mysiga program idag på tv som jag ska kika på. Det är julafton. Det är verkligen julafton.
Det är den här dagen jag längtade till för precis ett år sen då jag ville ha kvar julafton hos mig och nu är den här igen. Känns overkligt.

Nu ska jag fixa mig och sätta mig framför tv:n med spänning och julkänsla. Vi hörs. Ha en riktigt god jul:)

Inte ens en timme kvar

Snart slår klockan tolv. Det menas att det är julafton.
Jag har precis blivit informerad av min far: "Om du hör något konstigt som låter inatt ska du inte bli rädd. För tomten kan inte komma in genom skorstenen när vi har kaminen där och kattluckan är för liten. Så han kommer nog komma in genom balkongdörren."
Jag kommer nog inte få se någon röd gubbe med skägg och säck inatt för att min mamma har ont i ryggen så jag tvekar på att hon får på sig dräkten. I och för sig har det aldrig hänt att någon klätt ut sig mitt i natten för att lägga paket i julstrumpan. Det skulle kännas rätt ovärt. Ingen ser än- dels för att det är lika svart inomhus som utomhus och för att alla ligger nerkrypna i sina sängar med täckena över sig. Jag önskar heller ingen tomte i år. Jag tycker det känns så opersonligt när man vet vem som gömmer sig bakom masken. Då vill man hellre ha den "riktiga" personen som utdelar presenterna än en utklädd tomte med röd och stor mage..
..Hoppas att inget barn, eller någon som tror på tomten, läste det här bara.

Nu hoppas jag att dom vita snöflingorna kommer att snöa utanför fönstrerna imorgon. Men bara lätt snö. Snö som gör att man kan gå utomhus utan att få mascaran helt genomblöt. Det är inte kul att komma in och se ut som ett utklätt spöke eller en vit snögubbe. Snön ska ligga på marken och inte på mig.

GOD JUL ALLA. Hoppas ni får en fantastisk mysig julafton.

I julklapps ruschen..

..igår, såg jag ut såhär..

Varifrån kläderna kommer har jag redan skrivit tidigare:)

Sköna dagar

Har nästan precis kommit innanför dörren. Jag och syster har varit ute och tagit en promenad i det sköna vintervädret. Det var väldigt skönt och jag känner mig mycket piggare nu. Till och med så pigg att jag är sugen på att rensa lite i min garderob som ska göras snart, det måste göras. Kanske nu. Kanske ikväll. Eller senare. Någon gång blir det i alla fall.  Har inte så mycket tid kvar annars då jag ska träffa släkten nästan alla dagar den här veckan.
Imorgon är det julafton. Jiihhoo! Jag längtar som 17! Det ska bli så mysigt. Kan inte riktigt förstå att det är julafton imorgon, den dagen man längtar till varje år. Och så är den så nära nu att man nästan kan känna den..
Hoppas du har varit snäll så att du får några paket.

Grattis Jesper - 16 år idag!:)


När man väntar på något gott..

..väntar man aldrig för länge.
Julklapparna är placerade under granen nu. Dom lyser så fint och det är faktiskt många julklappar även fast vi sparar till New York. Det är ett speciellt paket. Ett stort och tungt paket med rött och vitt julklappspapper som är till mig och min syster. Ingen av oss kan lista ut vad det är under pappret för att ingen av oss har önskat oss något tillsammans. Tungt, avlångt?- det ända rimliga skulle vara att det är en keyboard.. Men det känns helt osannolikt att det skulle kunna vara det. Det är spännande att inte ha en aning om vad det är för någonting i paketet.

Dagen kommer bestå av att fixa inför julafton, rensa i min garderob och försöka att få min msn att fungera igen. 
Nu ska jag spela lite kort med farmor och farfar, det är deras stora intresse nere i Helsingborg. Intresset följer såklart upp hit också så jag får ställa upp på det. Ha're.


Julshopping


Eventuell nyårsklänning från Vero Moda. (Inte exakt samma färg som i verkligheten)

Jeansleggings, Gina Tricot.

Rea t-shirt, New Yorker.

Väska, Second Hand.

Yeah

Nu har jag precis kommit hem. Mina fötter värker efter en heldag på stan. Det har varit skönt att bara gått själv. Och vet ni? Jag hittade en nyårsklänning. Jag tror att jag ska ha den. Den känns helrätt just nu i alla fall.
Nu har farmor och farfar precis kommit hit från Helsingborg. Det är kul att dom är här. Dom ska vara här hela julen och nu ska jag mysa med dom. För att jag har inte träffat dom sen i somras och det är ju länge sen. Man måste ju passa på när man har dom vid sin sida.. Kram. 

Three days left..

Nu har jag precis duschat och känner mig ren och glad. Jag ska börja fixa mig lite mer nu för att sedan åka in till stan och kanske inhandla ännu några julklappar. Vi får se om jag har hittar några, har haft väldigt svårt med det.. Annars står nyårs kläder högst upp på min "köpa lista" som jag har inristat någonstans inne i mitt huvud.
Det är alltid så. När man letar efter något och måste verkligen köpa något till någonting så hittar man aldrig det man är ute efter. När man inte ska köpa något utan att man bara åker in till stan för att "fönstershoppa" så hittar man alltid någonting. Varför är det så?

Nu har jag letat efter nyårsklänning i flera veckor. Antingen är det stan som har dåligt med klänningar, eller så är det jag som är blind och inte ser dom. Den frågan återstår idag - för nu ska jag åka in och se om jag hittar någon- igen. Det kanske är lättare att hitta om man är själv? Jag tror nästan det. Hörs och pussar


Hayden Panettiere - I Still Believe

Den här låten är jättefin. Jag blev kär i den när jag såg Askungen 3 för några månader sedan. Filmen är så söt och jag har alltid gillat Askungen. Liten som stor. Så, vad tycker ni?

Julbaksoutfit

Gårdagens klädsel blev lättsam och skön..

Svart tröja, Vero Moda
Rött linne/Vitt linne, H&M
Jeans, Cubus
Örhängen, Second Hand

Pepparkakor

Jag hade mysigt med Sara, Malin, Thomsen och Niklas ikväll.
Vi bakade pepparkakor som förberedelse på att julafton snart är här:)
Och jag mosade i mig allt för mycket pepparkaksdeg på tom mage.. plus att jag har blivit einstain junior.


Malin och Sara




Fjärde advent

Jag har inte tagit mig ur sängen fören nu. Jag har bläddrat igenom tvkanalerna minst tio gånger. Ibland fångade en tvkanal mitt intresse och där stannade jag tills en film eller tvprogrammet var slut.. Så har min förmiddag sett ut.
Men det är ju lov. Och när man har lov så ska det också kännas att man är ledig också. Mitt lov ska inte bestå av massa stress och "måsten" utan jag har bestämmt att jag ska ta dagarna som dom kommer och bara vila.
Ikväll lutar det mot att baka hemma hos Sara med massa vänner. Julbak rättare sagt! Vi hörs.
Nu har jag lovat att spela lite kort med min familj, det är jul och man ska ställa upp när man har tid:) Kram.

Julmys








Julmys med familjen är inte dumt<3

Julgranspyntning

Ikväll blev det att klä granen för att vi kommer inte att hinna gör det någon annan dag innan julafton. Det är så otroligt mysigt. Men det konstiga är att det kändes som att jag nyligen stog där och klädde granen även fast det var ett år sedan. Märkligt. Tiden går så fort nu. Aja nu är i alla fall det avklarat och snart kommer det ligga fina paket där under också. Längtar till tusen. 


Mitt i julruschen..

..hittade jag den här skönheten från h&m.

Julen är här nu

Herregud vad det var folk på stan idag. Alla inhandlar väl det sista inför julafton. Jag var en av dom..
När Evelina och jag kom ner på stan träffade vi Jesper så vi traskade runt på stan enda tills det var dags för stängning runt fyra. Jag köpte två julklappar och en kjol till mig. Funderar på att åka in någon mer dag på stan, om jag hinner, och kika runt lite till. Om jag nu ska köpa flera julklappar vill säga. Det var i alla fall mysigt att gå på stan och det är så mycket som man vill köpa. Men plånboken sätter hinder där tyvärr. Men jag har New York i bakhuvudet; Måste spara, Måste spara! Jag får väl jobba häcken ur mig så att jag kan leva livet här hemma också och inte bara i Usa när det väl är dags för att åka..

Andra dagen på lovet

Idag fick jag äntligen sova tills jag vaknade utan någon väckarklocka eller liknande. Vaknade tyvärr tidigare än räknat av att min mage värkte. Men det var nog bra för annars så skulle jag nog sova än..
Imorgon är det fjärde advent. Shit fjärde advent. Kändes som att jag nyss skrev om första advent och nu är vi där och så nära julafton som man bara kan komma. Jag längtar som 17 och jag har en svag aning om att det kommer att vara  väldigt bra tv program på julafton och dagarna runt där. Där kommer väl jag sitta spikad under dom dagarna. Linns telefonsvarare: "Jag kan inte ta ditt samtal just nu. Jag får inte missa en minut framför tv:n. Lämna ett meddelande efter pipet så svarar jag när programmen är slut. Det kan ta flera dagar.." Haha typ så kommer det bli. Nejdå men jag kommer i alla fall att unna mig tid framför tv:n som inte händer så ofta nu för tiden.
Idag ska jag till stan med Evelina för att inhandla de sista julklapparna. Det måste göras idag! För snart ska paketen läggas under granen..

Och jag får välja mellan att börja på musical eller hos en sångpedagog. Hm.. jag vet inte vad jag ska välja. Men det känns som att jag inte kommer att hinna åka in två gånger i veckan till musicalen då vi kommer att ha massa i skolan. Sen så har jag alltid velat börja hos en sångpedagog och jag tror att sångpedagog kommer att ge mig mer än musicalen. Vi får se hur det blir

Jullov

Julavslutning igår. Det känns väldigt skönt att få lov nu igen efter all stress jag utsatt mig för. Nu har jag tid att komma ner på jorden igen. Ska verkligen njuta av dagarna för sen är skolan igång igen och då gäller det att ligga i..
Det var grymt kul att uppträda igår. Det var niorna som gjort julshowen så vi/jag var ju med på nästan allt. Sjung bl.a All I Want For Christmas med Maria samt Sofia, Jennie och Malin som kör, sjung Mamma Mia med Frida och körade bakom nästan alla nummer. Det var superkul och den här julavslutningen kommer man minnas.
Jag kan inte säga att jag är nöjd med mina betyg (som öppnades tillsammans med Amanda och Sara på pizzerian), men jag kan heller inte säga att jag är besviken på dom. Jag behöll alla betygen och höjde ett. Så nästa termin är det jag som ser till så att alla vg:n blir till mvg. Okej, kanske inte alla.. men nästan.
Jennie Karlsson vann med sin låt Unspoken. Hon är verkligen värd vinsten. Hoppas det går bra för henne i konserthuset också. Fridas låt var också jättebra, så det var nog väldigt jämt tror jag.
JOLLOV och fem dagar kvar till julafton.


Julavslutningen

   



  
 
Jag och Jennie. Jennie vann med låten Unspoken, you are the star:)<3
  


Goo Goo Dolls - Iris

Är det någon mer än jag som fortfarande tycker att den här låten är sjukt bra?

Regn, jobb och hunger

Min mage är hungrig. Den kurrar till lite grann. Jag har precis tagit en tugga från min kebbabrulle som jag precis har varit och köpt på den godaste pizzerian i stan enligt mig. Den ligger i närheten där jag tillbringar all min tid i dag; på jobbet. Det regnar ute idag. Vilken vinter vi har i Sverige! Fast jag har hört att det ska bli väldigt kallt under julhelgen. Vi får väl se om väderexperterna har rätt i det. Det skulle inte sitta fel med lite vit snö på julafton i alla fall.
Som sagt så tillbringar jag min tid idag på jobbet. Är i byggnaden själv just nu för alla är på julbord. Lite scary men jag fixar det, dom kommer tillbaka snart hoppas jag. Det är verkligen knäpp tyst. Det ända som hörs är ventilernas blåsande, höga ljud och bilarna som åker på den blöta asfalten. Jag funderar på att sätta på musik på datorn, eller radio blir det nog. Jag skulle inte tveka om det var så att datorn stod intill min arbetsplats, men den gör ju inte det nu så jag ska utforska och se om radioljudet kan nå mitt öra på ett relativt långt avstånd..
Nu måste jag fortsätta. Jag jobbar och att skriva i bloggen är inget jobb. Jag tjänar i alla fall inte pengar på det!
Jag skriver om julavslutningen ikväll samt lägger in bilder. Är det okej?:) Ha det kul, för jag tror nog att ni har det roligare än vad jag har just nu.



Den gröna julgranen

Nu är ännu tre julklappar inslagna. Dom ska ligga under våran nya, fina kungsgran som pappa köpte idag. Dom kommer att lysa så fint under julgranen med de fina paketsnörena och paketpapprena. Jag längtar verkligen tills det är dags för att plocka fram de fina julklapparna från gumställena där dom legat gömda i väntan på att de ska öppnas och användas och lägga dom under granen. Det är en speciell spänning man bara kan få av just julen och julafton som får en speciell glad känsla inom sig. Den känslan man längtar tillbaks till varje år, känslan man bara upplever en gång om året. Den känslan i kroppen kommer man uppleva snart, om åtta dagar. Om nio dagar är känslan borta igen men tillbaka om ett år.. Julafton - ja den är här snart.

Julavslutnings förberedelser..

Det har varit jättekul i skolan idag och jag hoppas det kommer att vara lika kul imorgon och på torsdag också. Vi har bara varit i musiksalen idag- sjungt och fixat inför våran julshow som jag har stora förväntningar på. Tiden gick så himla fort i skolan idag. Jag vet inte om det var just för att det stod musik på schemat hela dagen, för att det var rätt god mat i skolan eller för att vi fick sluta två idag. Det kanske var allt som gjorde det?! Tiden gick bara så ovanligt fort och jag var inte ens hungrig när det väl var lunchdags. 
På julavslutningen ska jag sjunga Mamma Mia och All I Want For Christmas Is You. Sen är det massa körgrejer som jag ska vara med på, så ni kan ju förstå varför musiksalen var fullbokad hela dagen idag..
Min röst är hes. Jag kan förstå att den inte orkar med nå mer sång idag efter att den blivit utsatt för typ tre, fyra timmars sång. Jag har försökt men sångrösten tar emot. Så det blir att bara läsa igenom låttexterna vilket jag har svårt för. Man kanske kan sjunga lågt? Nästan så det inte hörs? Jag hoppas rösten går med på det i alla fall, för texterna ska sitta..

Ha pevve i påsen:
ha det positiva med dig hela tiden.
smart ordspråk från mig, inte sant?



Linn har ritat

Nu har jag äntligen blivit klar med min farfars och min kusins julklapp. Det har  varit två roliga julklappar att göra och det ska bli kul att ge de till dom också för jag hoppas att dom ska uppskattas. Om resultatet blev bra får ni avgöra själva:

Till kusin. Bilden föreställer Ida och Ellen.


Till farfar. Bilden föreställer jag och min farfar.

Bilden jag ritade av:


Nu är två julklappar klara och det känns skönt!

Jul lov snart

En väldigt skön dag i skolan idag. Det har bara varit massor av musik och sång för dom som ska uppträda på scenen på julavslutningen. Jag ska vara kör till Malin och sjunga med Sofia vad jag vet än så länge. Jag skulle varit med i låtskrivarfestivalen efter att Hans kommit på hur han ska spela till min låt. Men jag kände att jag inte ville. Jag tycker inte om att tävla sådär. Så jag ska lägga ner all min energi på sista julavslutningen på Persboskolan, det känns som att det är viktigare att ha kul tillsammans med alla än att ha kul för en själv eller vad man ska säga. För sista julavslutningen kommer man ju alltid komma ihåg.
Idag var det våran sista tyskalektion för terminen och det var sista gången vi hade våran tyskalärare. Känns jobbigt att få ytterliggare en ny lärare. Sista lektionen firades i alla fall med massa kakor, choklad och pingis.

Det är ynka fyra dagar kvar nu till jullovet. Tiden går så fort! Känns inte som att jag hinner med något.. Jag kommer inte hinna blinka innan det är dags att skriva om sommaren 09.

Trötter

Nu är jag startklar för skolan och inser att jag skulle kunnat gått upp i alla fall en kvart tidigare. Det skulle nog faktiskt gjort mitt ovanligt trötta morgonhumör piggare. Tro det eller ej! Jag har stora förväntningar på det sista skoldagarna då vi i nian kommer att spendera våran tid på att sätta ihop en julshow, det ska bli superkul.
Nu ska jag fixa det sista som behöver göras, typ packa idrottskläder. För när man väl har tid på sig så behöver man inte dra ut på den för man behöver inte komma försent  i onödan. Men vi hörs och puss på det sålänge.

Lucia bilder

Bilderna är från Louise Linder


Louise och Amanda

Maria

Max, Erik och Niklas

Jag

Louise och Ina

MUSICAL

Lördag: Jag var och blev supernervös när folket i Skultuna kyrka började stiga in. Jag visste från förra året att det brukar bli proppfullt i krykans alla bänkar. När väl lucians, eller nu kan jag säga det; Evelinas krona var på plats och kören hade gått in var det dags för mig, Evelina och Jennie att passera alla nyfikna blickar om vem som blev lucian.att mötas av den. Det var mäktigt att komma in sjungandes med Jennie och mötas av den sjungande kören. Och Evelina var superfin som lucia.
Efter lucian blev det hem och käka snabbt. Sedan blev det att ha en liten luciakväll med Jesper, Johan och Evelina. Vi garnerade pepparkakor och kollade på en film:)



Idag blev det att gå upp tidigt igen. Förstår egentligen inte hur jag pallar och det skulle inte förvåna mig om jag skulle bli sjuk nu efter all stress och tidiga mornar som jag drabbats av de senaste veckorna.
Klockan kvart över nio var jag på plats i Västeråshallen med alla i musicalgruppen. Det var så himla kul att dansa och sjunga inför alla människor i de fyra föreställningarna. Gud vilken energi man kan få. Jag ville inte gå av scenen. Jag ville bara stanna kvar. Jag har ju nästa år att se fram emot. Det var så jäkla kul. Vill uppleva samma sak om och om igen. Alla glada människor. All musik. All Dans. Herregud vad kul det var :D
Så i Västeråshallen ägnade jag min dag. Från klockan 09.15 till typ halvsju. Nästan ett halft dygn blev det där.



Nu är jag stendöd. Vill sova. Vill krypa under täcket med min katt som tagit upp hela min säng. Men när benen vill sitta kvar på stolen och inte orkar röra sig och resterande kroppsdelar vill sova - Hur gör man då? Kramar


Be there

Tillbaka igen. Jag har inte hunnit blogga varje dag. Men nu slänger jag in ett  inlägg.

Igår var det lucia och det var hur roligt som helst. Ingen kör slår den vi har nu. Alla är så fantastiskt duktiga och jag tror att det lilla solot jag sjung gick bra i alla fall. Man kan alltid göra det bättre, men det är lätt att säga i efter hand. Jag gjorde ju mitt bästa när jag väl stog där. För att vara jättenervös tyckte jag att jag klarade det bra i alla fall.
När vi kom tillbaka från kyrkan fick vi lussebullar och så blev det lite planering inför julshowen på torsdag. Den ser jag fram emot.
Efter skolan gick jag hemma med Louise. Vi hade en trevlig pratstund tills det var dags för mig att börja fixa mig inför en kväll hos Caroline. Jag, Amanda, Sara, Ina och Evelina hade en trevlig och mysig kväll hos Caroline med Idol, Ben And Jerrys och massa tjejsnack. Tiden tickade iväg och efter att gått upp vid fem på morgonen var jag stendöd när jag kom hem..

Idag är det lucia för allmänheten i kyrkan. Jag blir faktiskt smått nervös så fort jag tänker på det. Men det ska bli grymt kul i alla fall. Nu ska jag rita klart en bild på farfar och mig och sedan ska jag börja fixa mig smått.
Kanske hinner slänga in ett till inlägg idag. Det får tiden avgöra om jag hinner. puss

Hello-goodbye

Nu känns det riktigt jävla bra att betygen kommer vara satta imorgon. Att kunna tänka: "nej nu kan jag inte göra mer förens nästa termin."
Skolan förövrigt har varit väldigt bra idag. Det känns i och för sig som att jag inte har fått någonting gjort. Fast det gör nog ingenting för att jag är klar med allt som jag vill och ska vara klar med. Nu hoppas jag på ett mvg i svenska för jag har verkligen krigat för att få det.. Åkte även in till stan idag för att ta ett sista besök och farväl till tandregleringen: "Nu är du klar och vi kan släppa dig." Så hejdå mina kära tandläkare, särkillt Torsten. Blev även lite skrämd på stan av en viss Åkerlund. Men det är en annan historia.
Nu ska jag snart gå till julfesten som äger rum på Mariagården. Funderar på att käka innan då jag har en svag aning om att jag kommer komma hem relativt sent ikväll, min mage tycker inte om att äta den tiden på dygnet.
Lucia träning är det på imorgon och på torsdag. På fredag och lördag har vi föreställningarna. Jag hoppas det kommer att gå bra. Jag vet i alla fall att jag kommer vara grymt nervös. Blir nervös bara jag tänker på att jag ska stå inför alla människor och sjunga solo. Fråga mig inte varför, jag har gjort det ett antal gånger. Men vid speciella tillfällen, som Lucia, pirrar det till extra i magen. Fast jag har ju Maria vid min sida- så det kommer nog gå bra. Hejsvejs

Konsert bilder





Jag. Amanda. Evelina.

I love music

Ny dag. Nya tag.
Första morgonen på länge som jag har fått sovit ut. Första dagen på länge som jag verkligen vilat. Jag har vilat med en bok i handen. Boken har också, äntligen, blivit utläst av mig. Så nu återstår det att skriva en bra bokrecention. För om jag visar den sista kvalitén i svenska kommer jag få mvg. Och vem vill inte ha det liksom? Nej usch vad tråkig jag känner mig som hela tiden pratar om plugg och plugga. Men det är det jag lägger min tid på just nu. Det står liksom plugga i min panna. Men på onsdag är betygen satta. På onsdag kan jag lugna ner mig och fokusera på annat som jag egentligen tycker är viktigare- Som vänner, familj och ja.. mina vanliga, gammla rutiner.

Det är värt att nämna det igen. JAG ÄLSKAR MUSIKPROGRAMMET på pappas båda datorer.
Sanna har precis skapat en otroligt fin melodi som man säkert kan komma på en fin text till. Hon har lärt sig programmet snabbare än mig då hon har mer tid än mig att lägga ner på det. Så hon får nog vara lärare och lära mig musikprogrammet när den dagen väl kommer..

Musikprogram

Är jag i en dröm? Lever jag i en dröm just nu?
Jag som trodde att jag skulle somna tidigt, att den är kvällen skulle tillbringas på kudden. TjoHej på den meningen och den tanken. Man kan Inte vara trött när man har upptäckt ett helt nytt musikprogrm på pappas nya datorer. Mixa låtar huller om buller, spela in sig själv med låten, göra egna låtar, spela keyboard å ja.. allt! Känns fortfarande som jag drömmer. Nu blir min nästa utmaning att lära känna programmet som kan ta sin tid då det verkar som att det är en helt ny värld, en stor rymd, att bekanta sig med. Och jag kommer börja idag, nu- med spänning.
Nu vet ni vart jag kommer att tillbringa min tid imorgon.
Fast plugg måste också tas å göra tyvärr. ByeBye


Trött.

Jag är slut. Jag är helt slut i hela min kroppen. Jag vet inte om det är för att jag har jobbat till 100% i åtta och en halv timme och slagit rekord med att ha gjort 32 pärmar under en dag. Eller att det är för att jag gick upp supertidigt. Jag vet i alla fall att det är en viss person, kallad Linn, som kommer att somna tidigt och sova länge imorgon. & Jag har även hunnit plugga lite.. Så ni kan ju förstå varför jag är så trött.
Nu tjatar min syster på att vi ska testa ett musikprogram på pappas nya Mac dator. Så jag får väl ställa upp och undersöka det med henne. Det kanske kommer bli jag som tjatar på henne att vi ska leka med programmet nästa gång, för det är ju musik.
Kram.

Lördagsmorgon

Nu sitter jag och väntar på att vi ska ta och åka iväg till jobbet jag och pappa. Inser att jag kunde gått upp typ en halvtimme senare. Den halvtimmen skulle göra mitt trötta humör lite piggare. Det borde vara förbjudet att gå upp halv sju på en lördag! Det känns som att jag är uppe mitt i natten då det är mörkt ute och resterande i familjen sover. Men ni får göra så att jag överlever på jobbet genom att skicka lite sms till mig..

Pluggfredag

Jag kanske inte behöver ha mössa på mig i några månader efter klippningen. Man är aldrig van med sitt hår när man går från frisören. Och jag kan heller inte säga att jag är bekväm att sitta i stolen framför frisören. Se sitt hår försvinna ner på golvet med, ja vad ska man kalla det, någon stor mantel(?). Men när det gått några dagar, då inser man att frisyren man fick inte är så dum.. Men man känner sig så naken när allt hår man sparat ur bara klipps bort!

Nu sitter jag och pluggar. Det är en pina på en fredagkväll. Jag tar lite pauser för att orka med och här är en av dom. Och jag förstår inte hur jag ska orka med jobbet imorgon. Men det är pengar jag vill ha så det är bara bita ihop och så hoppas jag att ni smsar mig mycket. Plugg på söndag blire nog med. Och tro inte att jag är en plugghäst! Det är bara sista chansen att höja eller behålla betygen nu och den chansen ska jag ta.

Happy girl

En mycket rolig dag igår.
Caroline och jag lyckades med våran måltid som vanligt. Fast igår kändes det extra bra. Vi fick till det där lilla extra som syns. Nya kockarna i Sverige? Kanske.
På musiken fick den tredje personen höra min låt, Ina. Även hon tyckte att den var bra. Och så klart hörde Hans det så han vill att jag ska sjunga upp den för han och Heidi för att sedan vara med i låtskrivarfestivalen. Men nej, den intresserar inte mig. Vill sjunga upp den. Men inte där. Vi får väl se vad som händer.
Efter skolan hade jag musikal och det var såklart kul. Nästa gång är det fotografering och dagen efter lucia, alltså den 14:onde är det föreställning. Vår musikalgrupp är med på alla tre föreställningarna så kom till Västeråshallen och välj en som ni ska gå på:) tror det kostar runt 100 spänn.

Idag har det varit mattecheckpoint och förövrigt rätt kul! Är dock fortfarande stressad men på måndag ska jag försöka lämna in allt som jag ska göra klart i helgen. Nu ska jag klippa mig- får se om jag måste gå med luva/mössa/keps i några månader eller inte.. Puss.

Vinter


Avslappnat och varmt!

Tillbaks..

Mitt efterlängtade internet har kommit tillbaka. Så nu ska det inte vara några problem att blogga längre. Jag kommer i alla fall inte ha ursäkten att mitt internet krånglar om det inte har dykt upp inlägg på länge. Ursäkten blir nog i sånna fall att jag inte har tid till att blogg just nu då betygen sätts snart.
Imorgon kan ni nog inte räkna med något inlägg. För imorgon är det musikal för min del. Missade tyvärr förra gången av den. Då spelade dom inte rösterna till själva föreställningarna, fick jag reda på av min bästavän. Missade pga att jag sjung på konsterten på Carlforska. Bilder från konsterten dyker nog upp snart också.
Nu ska jag kila. Det är en dag imorgon också. (Ursäkta för tråkigt inlägg. Är så otoligt trött)

Rock





T-shirt, h&m
Linne, h&m
Halsband, Mormors
Örhängen, Thomashabo

Stjärnelev?

Före lunch tog Britt-Marie ut sina stjärnelever för att några lärare från andra skolor skulle kunna intervjua oss. Stjärnelev? Jag vet inte om jag ska ta det seriöst eller inte. Men jag kan ju alltid hoppas att hon menade allvar.
Snart är det lucia träning och då får vi antagligen reda på vem som blir årets lucia. Tyvärr kan jag inte skvallra för er när jag fått reda på vem det blir. Det får ni se om ni kommer till krykan den 13:onde!
Så. nu ska jag börja skriva lite svenska. Hejsvejs


Jullov tack

Idag har det varit en bra arbetsdag för mig i skolan. Min motivation har kommit tillbaka i skolan. Det är jättebra! Synd bara att den kom så himla sent. Eller rättare sagt att den har blivit mycket bättre nu. För det skulle ju varit bättre om den kom redan i början av nian. Då skulle inte stressen vara så hög nu. Men aja, jag tror jag fixar betygen. Det känns så nu i alla fall. 

Efter skolan gick jag till Mariagården. Där blev det många jullåtar igenomsjungna av mig, Sara, Sofia och Amanda vilket får mig att längta ännu mer till julafton. 22 dagar kvar bara.
Imorgon är det träning till lucia. Vi kanske får veta vem som blir årets lucia på Persboskolan då? Jag hoppas nästan det. Att vi kommer få veta vem det blir imorgon. För jag orkar inte gå och vänta och fundera på om det är jag som kommer stå i dörröppningen när luciakören börjar sjunga "Strålande Helgonfred". Jag orkar liksom inte vara nervös i onödan för något som jag inte vet om jag kommer att vara nervös över eller inte. Men såklart kommer jag att vara nervös även fast jag inte kommer att bli lucia. Dels för att jag har solonummer och för att det helt enkelt är den finaste stunden på året. Tärna är inte dumt det heller!

Jag är så trött. Det har blivit tidigt på morgonen. Så nu vet jag att jag kommer att somna så fort jag lägger mig ner i min säng. Under mitt täcke, med huvudet på min kudde (på mina två kuddar rättare sagt). Jag önskar nästan att man somnar så fort att man inte hinner eller kommer ihåg att sätta mobilen på alarm. Att man liksom får sova tills ens kropp vaknar av att den har fått den sömnen den behöver. Men det är en dröm än så länge. Skolan är viktigt nu. Jag får vänta tills det är jullov. Då ska jag sova länge - bortsätt från dom dagarna som jag ska jobba på. Men sova, ja - det ska jag!

skolan

Är i skolan. En viss stress tar min energi.. Betyg om två veckor. Känns toppen


RSS 2.0