I natten gick jag på gatan

Jag är lagom trött. Och vad är lagom trött då? 
När man inte är sugen på att lägga sig i sin säng och sova. När man inte är sugen på att göra någonting med pulshöjare. Jag borde egentligen vara jättepigg. Det skulle vara ett stort plus eftersom det kommer att bli en tjejkväll ikväll. 

Men jag får ta konsekvenserna som blir när jag kom hem klockan 03.30 i natt. Jag var hos Erik med Amanda och Max. Och vi kom in på andar och spöken och att dom verkligen finns. Efter det pratet tyckte jag inte om Eriks klädgarderob och mörkret utanför hans rum. Tur att jag hade nära hem i alla fall.
Jag kanske inte skulle vara så trött om det inte skulle vara så att pappa kom in och väckte mig halv tolv: "Linn, du kan inte sova hela dagen.." Det kanske finns sanning i det han säger - men just då, i sängen, tyckte jag att den meningen lät helt meningslös.


Nu är det lördag i alla fall. Och nu ska jag börja städa. Vi syns ju snart! Kram.

L.

Thecobrasnake








'Roligheter & önskningar'

Min väg till skolan den här veckan har varit lite smått rolig.
Varje morgon när jag kommit ner från min backe har jag mött precis samma man. En man med grön jacka och vit hund. Första morgonen när jag gick förbi hunden så morrade den åt mig. Men efter att ha mött hunden hela veckan så har den börjat vänja sig vid mig och nu så går den tyst förbi mig utan något morrande eller skällande. Vi får se om nästa vecka ser likadan ut. Spännande.

Det var skönt att vi fick sluta en och en halv timme tidigare idag. Men jag är inte ledig för det tyvärr. Utan nu sitter jag och ska försöka att börja plugga så att jag inte har allt för mycket att göra resten av helgens timmar. För nu är det äntligen helg!

Utanför mitt fönster cirukulerar två gammla människor med skidor och skidstavar runt fotbollsplanen. Gud vad skönt det ser ut och vara. Och nej - jag menar inte att åka skidor för det är inte min grej. Utan tänk att vara pensionär och ha all tid i världen. Usch, den tanken får mig bara på dåligt humör för det är år tills vi är i den åldern.
Fast det kanske inte är så kul att bara vara hemma hela dagarna långa? Men ibland så önskar man att det var jag som satt i gungstolen och stickade en fin halsduk i lungn och ro. Eller glöm den tanken - jag kan ju inte ens sticka.

L.


Outfit


Inge smink. Inge nytt. Bara en saknad av vårkänsla.

En låt på 'g'?

Idag var det den första dagen som jag kände en motivation på 100%. Härligt att jag äntligen hittat tillbaka till den flitiga Linn i skolan. Och motivationen måste ha hoppat ner i min väska och följa med mig hem. För här hemma idag så har det varit plugg. Tyvärr har jag bara hunnit med en fysikreflektion som jag inte blev klar med på lektionen idag. Men jag har ju i alla fall pluggat lite och det är det viktigaste för nu måste betygen höjas. Kopparlunden ska bli min framtid. Jag måste komma in.

Något som jag tycker är roligt är att Tom och jag ska försöka göra en låt tillsammans. Han har massor med bra melodier som jag har spelat in på min mobil. Det var det min musiklektion gick ut på idag. Så här fram över ska vi börja att skriva texter. Vi får se hur långt vi kommer.

Hoppade över Friskis idag. Fy skäms Linn!! Men jag ligger efter i pluggandet så jag tog det i första hand nu. Söndagen står för plugg också och - ja - som ni märker är mina veckor helt fullbokade. Tragiskt men sant.

Vi ses igen, Goodbye.

L.


Bekräftat

Idag klickade jag in framtiden.

1. Kopparlunden, Samhäll. Inriktning Media, Design eller Sam.
2. Carlforsska, Tvärvetenskap.
3. Carlforsska, Samhäll - Musikspår. Instrumment: Sång.

L.

Nagelfix


Ibland behövs en filning på ovårdade naglar för att göra dom en aning finare.
Förut var jag beroende av nagellack. Kom med olika färg varannan dag ungefär. Om dom inte hade fått en annan färg hade dom i alla fall fått en uppfrächning av det nuvarande nagellacket som jag hade. I dagens läge får dom inte den vården, tyvärr. Jag måste nog klaga på tidsbristen. Det är nog sanningen- jag hinner inte med tiden och då drabbas alla mina gammla vanor. Ibland saknar man de färgade naglarna. Men nu känns det inte som att det är det viktigaste i mitt liv.

L.

"Jag måste flyga över den hala isen."

Nu är det rast. En kortis rast innan nästa lektion börjar som jag tror ska handla om inför nationella proven i svenska. Känner att jag inte riktigt har koll på hur ett innehåll ska se ut i t ex en novell. Det kanske är något som man borde kunna vid det här laget. 9:an liksom - Linn skäms! Men det kanske inte är så lätt att lära sig något som inte har jobbat med så mycket.

Idag ska jag föresten göra min ansökan till gymnasiet och även bekräfta det. Jag vet inte om jag kommer våga klicka på knappen: "Bekräfta" för det är liksom 3 års tid som man klickar in. Man bestämmer framtiden genom ett knapptryck, lite läskigt faktiskt. Men jag hoppas att knapptrycket kommer bli min motivation i skolan. För man vill ju komma in på sitt förstahandsval, då gäller det att puscha på så att betygen bara stiger till toppen och inte neråt ..

Nu kanske jag ska börja dra mig mot lektionens sal. Och idag kom föresten inte försent. Jag förstår egentligen inte hur jag kan pricka in tiden så perfekt till skolan. Jag går några få minuter hemifrån innan skolan börjar och ändå kommer jag precis tills dörren stängs. Jag måste flyga över den hala isen.

Eftermiddagen = plugga.

Ses&Hörs.

L.

Sova, sova, sova- säng säng säng

Jag skulle kunna somna. Jag skulle kunna lägga mig ner på tangentbordet och somna bumms- för så trött är jag. Tröttheten kom helt plötsligt. Bara sådär utan förvarning bortsett från alla gäspningar som kommit och gått idag. Jag funderar nästan på att krypa ner i sängen och brottas med min katt som tar upp halva min sängen. För vad är det som tvingar mig att vara vaken när jag är supertrött? Jag ser ingen mening att plåga sig själv tills ögonen inte längre orkar hålla sig upp på egen hand.

Min trötthet kanske beror på gymmet idag. Jag tog i där som aldrig förr vilket kommer får konsekvenser imorgon; träningsvärk. Men ibland kan det vara skönt med lite träningsvärk, känna att man gjort sin kropp någonting bra.

Imorgon är det konfirmation igen. Eller konfirmation och konfirmation. Jag ska väl vara där och ta det lungt med assistenterna, konfirmanderna och de andra tuna folket. Jag ser det som en rolig grej. Tyvärr har jag fullt upp med pluggandet så jag tror det blir att kila hem innan och skriva några rader i boken.

Jag tror faktiskt att det blir min säng nästa. För nu orkar jag inte med datorn längre.

L.

Tips 2

Du kan inte få en bättre start på dagen än en rejäl frukost. Jag vet att det finns dom som inte kan få i sig någonting på morgonen, men det är bara en vanesak. Jag har haft ett stort Nej till frukost men jag har lärt mig äta det och nu har det blivit den godaste måltiden på dagen för mig. Och för alla är frukosten den nyttigaste måltiden.
Min frukost varierar beroende på vad jag är sugen på, på morgonen. Det här är en frukost man håller sig länge på. Det finns inget godare än frukt till frukost.

Bild:
Smaksatt fil.
Flingor.
Aprikos.
Banan.
Apelsin.
Juice.



Gröt är toppen det med och det har jag börjat äta nu. Jag brukar göra en specialare och ha bär i min gröt.

Havregrynsgröt: (normalpotion)
1 dl Havregryn
2 dl vatten
Bär
Salt (lite grann bara. Gröten blir inte alls god med för mycket salt i.)

Häll i allt i en kastrull förutom bären. Rör om hela tiden (då gröten fastnar lätt när den börjar koka). Häll i bären strax före din gröts konsistent är bra. Rör om med bären i och sen är gröten klar.
Jag brukar ha lite sylt och mjölk till min gröt.

Hoppas tipsen hjälpte dig.

Myskväll

Jag kom hem från Sara för ett tag sedan. En aning halvslut sådär efter att ha varit upp halva natten. Det blev i alla fall en urmysig kväll/natt hos Sara med Amanda. Såna här spontana kvällar blir det sällan så nu var det kul att få uppleva en sådan. Det blev tjejsnacka hela kvällen/natten och som sagt, det var väldigt mysigt och nyttigt. Tyvärr blev det mindre nyttigt för min mage då jag mosade i mig choklad i massor.

L.


En lördag

Det har varit en lång dag idag som assisten för konfirmanderna. Från klockan 09.30 tills 16.00 ungefär.
Nu väntas det på mat. Lax närmare bestämt. Sedan ska jag träffa Sara och Amanda. Vi ska bege oss hem till Sara för att ha en riktigt mysig tjejkväll. Vi ska även sova hos henne för första gången i hennes lilla gästrum. Vi får se om vi får plats. Tvekar lite på det alltså, men det har tydiligen gått förr intygar Sara så jag tror på henne då.

Imorgon måste jag plugga så att min plugghög blir mindre. Jag känner att jag har saker ända upp vid öronen så det blir nog att gå hem tidigt imorgon från Sara för annars får jag aldrig sakerna gjorda. Tror att jag även skippar gymmet på måndag för att jag har så mycket som jag behövt göra tidigare under månaden.. Tråkigt men nödvändigt.

Kram. Ha en riktigt bra Lördag.

L.

Summer 09





I sommar kommer ni se mig leka någonstans på stranden. I sommar kommer ni se mig doppa fötterna i vattnet - även fast vattnet är iskallt. I sommar kommer ni se mig med solglasögon, fin klänning och bruna ben. I sommar kommer jag se solnedgången och ibland vara vaken när solen går upp(för det är något av det finaste som finns). Tills sommaren kommer jag att ha besökt friskis & svettis samt gymmet varje vecka. I sommar kommer jag att bära kläder från New York.

Nu får gärna en varm, gul sol ersätta ett grått, kallt väder.
Nu får gärna sommaren ersätta en slaskig vinter.


19.46

Nu är jag nytränad, nyduschad och så har jag mat i magen. Kan det kännas skönare?!

Jag, Amanda och Robin åkte in till Friskis&Svettis efter skolan och där var det ett kondition/styrke pass. Jag behöver inte säga mer än att våra kinder var röda när vi kom ut där ifrån. Vi får se om det blir en ny träningsvärk imorgon efter att min träningsvärk från gymmet försvann för ett tag sedan.

Skolans morgon blev skön då vi kollade på en konsert på vår skola som Carlforsskas estetiska musik hade gjort. Jag älskar att stå på scen men det är något som gör att jag inte tycker att det verkar vara kul att gå på estet. Jag vet inte vad det är. Fast jag ska inte tänka på det för estet kommer ändå inte bli mitt val till gymnasiet. Och valet stressar mig..

Imorgon ska jag försöka att plugga och även på söndagen. Det känns som att plugghögen bara blir högre och plugg-tiden bara rinner iväg. På lördag ska jag i alla fall ägna hela min dag på konfirmationen.

Nu ska jag kika på tv och fila mina för långa naglar.

L.

Outfit - I LOVE NY



T-shirt, från New York
Armband, Lindex
Tröja, Vero Moda

Koncentrationsmoln tack!?

Ibland svävar man på lätta, koncentration moln. Ibland är man under marken, nergrävd i sin egen lilla värld. Idag i skolan var jag mitt emellan. Det känns som att man anstränger sig till 100% men det räcker inte för att få saker gjorda tydligen.

Nu ska jag försöka börja med ett uppdrag. Rymden, människans utveckling, stjärnor - ja det är det som jag har att välja emellan ungefär. Så det är väl bara att sätt igång antar jag.

Lite senare går jag troligtvis till Maria gårn för att träffa lite vänner och för att få bröd och vin(mässan). Jag börjar faktiskt gilla smaken av brödet och vinet. Kanske ska fråga prästen var man köper dessa små runda, tunna brödbitar.

L.

lookbook





Kanske för att jag längtar till sommaren?

Gym

Skolan börjar och rinner iväg under dagen lika fort som, som .. jag vet inte vad. Men något i alla fall. Och jag är redan smått stressad över mina betyg. Jobbigt! Det känns som jag aldrig kommer hinna nå mitt mål innna nians slut. Men jag ska göra mitt bästa.

Efter sista lektionen - som var idrott - taggad jag om mina krafter med en banan och någon energichoklad. Jag, Amanda och Caroline åkte in till stan, gick runt där en stund. Köpte en foundation eftersom min snart är slut.  Sedan begav vi oss till stället som är skälet till alla våra energigrejer och goda frukter: gymmet. Där tillbringade vi våran tid ungefär en timme. Maria och Jessica kom efter ett tag också.

Jag är inte så slut i kroppen som jag trodde att jag skulle vara. Jag kanske är starkare än vad jag trodde att jag skulle vara? Eller så behövde jag mer tid för att min kropp skulle känna av något. Det var i alla fall roligt att pressa sin kropp lite och se vad den tål och orkar med. Flera gånger kommer det bli där i alla fall.

Kramar och puss

L.

Tips 1

Jag har skapat en ny kategori: "Linns söndagstips".
Varje söndag kommer jag tipsa er om något som jag tycker är bra, något som underlättar för mig, något som är bra att vet - ja, helt enkelt ett tips. Jag hoppas att ni kommer gilla min nya idé. Nu kommer mitt första tips.

Produkter.

Varje morgon, varje dag och varje kväll använder jag mig av några makalösa produkter som jag inte kan leva utan. Dom heter Forever Living Products och alla produkter är baserade på Aloe Vera. Alltså att produkterna innehåller till största dels av Aloe Vera. Aloe Vera är super för hyn och hälsan.
Tyvärr går inte produkterna att köpa i vanliga affärer. Varför produkterna finns i vårat hem är för att min mamma säljer dessa kanon produkter från företaget Forever Living.


Min favorit bland mina favoritprodukter är tuben som står längst till vänster och heter Gelly.
Den använder jag varje dag. Den läker sår, eksem, finnar och dagliga problem som du stöter på jättefint och snabbt om du använder den några gånger om dagen. Du kan egentligen använda den till vad som helst. Den innehåller ren Aloe Vera och har en genomskinlig färg. Den är inte parfymerad så den luktar ingenting nästan.

Alla produkter har sin funktion. Alla produkter gör underverk på sitt sätt och skapar en fin hud varje dag. Jag älskar dom.


Om ni funderar över något så är det bara att fråga på.

10.41

Det är så kul att se sig själv och sin syster för tio år sedan. Man kan inte annat än le. Det roliga är att vi älskade att stå på scen och sjunga och dansa redan då. Kul att man började hålla på med något som man gör idag, redan som liten skit. 

Igår kväll kom Johan och Thomsen till mig. Jag trodde inte att jag kunde vinna över två väldigt smarta killar i spel. Men det gjorde jag. Jag kanske bara hade en turdag som hjälpte mig att gissa rätt på alla frågor. Eller så var det sanningen som ploppade fram att jag är smartare än dom. Fast det är något som jag verkligen tvekar på. Osannolikt skulle det i såna fall vara. Vi får se hur det går nästa spelomgång.. Det blev i alla fall en trevlig kväll:)

Idag har jag bestämt att jag ska komma lite längre med boendeuppdraget. Så det är väl lika bra att börja nu då. Britt-Marie ska få se att jag och Caroline borde ha mvg i hemkunskap. Om vi gör ett bra boende och konsument uppdrag - ja - då är mvg:t vårat.


Kram och njut av helgens slut.

L.

Outfit


Jeans

Idag kilade mamma och jag ner till kära stan. Vi letade förbryllt efter ett par jeans till mig och det har vi gjort länge nu efter att mina nytvättade jeans sprack på lucian. Julskinkan kanske sätter sina spår? Jeansen jag sökte hade kommit in idag(likadana som jag hade fast en annan färg). Tyvärr fanns det inte stretch i dom så jag fick lämna butiken tomhänt. 

Gick över till en annan affär där jag hittade ett par perfekta stentvättade jeans. Ja - där fanns dom i midjemåttet men inte i längden. Så även den butiken fick lämnas tomhänt. Får hitta jeans i NY istället.
Mamma och jag lämnade stan tomhänt också. Det är inte likt oss. När man sparar till New York får man helt enkelt ta konsekvenserna av det..

När jag kom hem drack jag kaffe för att piggas upp och för att få orken till att städa. Så nu är städningen klar och nu ikväll väntas det vänner hem till mig. Tror det kommer bli lite spelande och film. Roligt:)

Vi hörs och pussar

L.

Frukt

Efter ett roligt och relativt tufft pass sista lektionen på idrotten passade några frukter som pricken över i:et. Jag älskar frukt. Jag skulle kunna äta berg av det. Om min mage skulle orka med det också.
Jag insåg att mitt boendeuppdrag bara skjuts upp hela tiden så idag tog jag tiden och började planera och skriva upp möbler och sådant. Ett yrke som jag skulle kunna bli är inredare/inredningsarkitekt så för mig är boende uppdraget en kul grej. För övrigt har det inte hänt något nytt. Jag känner mig bara mer smidig efter yogan igår.
Nu ska jag iväg & sedan får jag se vart kvällen vänder mig..


plus aprikos och någon annan liten frukt med tagit skal

Yoga

Dagen började med tre filmer på fysiken om rymden, stjärnor och sånt. Jag kan inte säga att jag tyckte det var ointressant, för då ljuger jag. Men jag kan heller inte säga att jag tyckte det var roligt att se på filmerna. Då ljuger jag också. Lite mitt emellan sådär. Sedan blev det spettsmatte, teknik, bild och musik vilket oftast är relativt roligt..

Efter skolan gick jag snabbt hem. Jag var superstressad för att jag skulle med bussen. Mamma var snäll och hade gjort en macka till mig tills jag kom hem så att jag snabbt kunde kasta i mig den. Stressa är inge bra. Men jag visste att jag skulle få slappna av och koppla bort allt senare. Nämligen på yogan. Ja du hörde rätt: Jag, Amanda, Sara, Ina och Robin åkte in på yoga idag. Det var avslappnande och man kände sig ren och smidig när man gick ut därifrån. Spännande grej att testa på i alla fall.
Vi har bestämt att vi ska utnyttja Friskis&svettis i år. Så nästa torsdag blir det kanske att gymma. Kul att jag är igång igen med träningen.

L.


Beyonce - Broken Hearted Girl

En underbar låt.


My day

En skoldag med "Apfilm", snack om hur jorden blev till samt en förberedelse för svenska nationella proven. Låter det intressant?
Sista lektionen blev det i alla fall mitt intresse. Jag fick sjunga lite. Lektionen heter kör. Tyvärr blev det bara en sång då vi pratat om vad vi ska göra med våran kör. Vi är tydligen så bra så att musiklärarna vill göra något stort med oss. Det var tur ändå att det inte blev så mycket sång då min hals krånglar och min näsa med. Förkylning är ordet!

Hade lite sällskap en bit hem med Evelina och Jennie från skolan. Det blev lite snack - Utomhus. Kallt!
Men kylan hindrade mig inte för att gå ut igen. Jag tog nämligen en liten promenad på kvällen för att.., jag helt enkelt kände för det. Möttes av varm mat när jag kom innanför dörren vilket gjorde mig extra glad. Min mage blev glad i alla fall.

Imorgon ska jag och några vänner testa på yoga Friskis. Spännande. Då kanske jag kan få klartecken på hur dålig balans jag egentligen har. Eller det kanske inte är balansen jag ska oroa mig för. Min vighet där emot. Den ligger nog på noll. Det får avgöras imorgon.

Sov gott.

L.

Thomsens dag

Idag har det varit en rätt okej dag i skolan. Det har blivit mer snack och sång än arbete och koncentration. Det roliga övervägde det tråkiga helt enkelt.

Efter skolan gick jag till Mariagårn för första gången efter jullovet. Jag tycker det är kul att det har startat igen. Man saknar eftermiddagen där på tisdagarna annars. Det blir liksom en vanesak att gå dit varje tisdag.

Nu ska jag kika lite på Top Model och försöka sova bort min förkylning. Jag börjar tröttna på den nu.

Kort och enkelt inlägg idag. Nu hinner du kika på andra bloggar också..

GRATTIS JONAS THOMSEN. 17 ÅR IDAG.

Kramas

L.

Tvär programmet?

Jag har precis dykt ner i min översvämmande påse med alla gymnasiebroschyrer i. Det var ett speciellt papper, som jag fick för ett tag sedan, som jag letade lite extra efter. Nämligen Carlforsskas Tvär program. Jag vill ha en sånn bred linje som möjligt eftersom jag inte vet vad jag vill bli. I tvär läser man både natur, samhäll och ett estetisk ämne. Man jobbar även i grupper vilket jag tror är bra att träna på och jag tror inte att man blir lika skoltrött då heller.

Tvär är inte mitt första hands val. Jag vet inte ens om det är ett val för mig än. Men programmet intresserar mig nu så vi får se om öppet hus på Carlforsska kommer att få mig mer intresserad. Jag har inget andra och tredje hands val så nu är jag glad bara jag hittar något program som skulle passa mig. 

Jag hoppas tv:n väntar på något gott till mig nu. 

L.

Big Bang

Måndagar är som.. måndagar. Seg & allmänt tråkig dag. (oftast)

Fast jag tycker ändå att den här dagen har gått relativt fort. Kanske för att vi började nio och för att vi fick sluta en och en halv timme tidigare. Men något jag är säker på är att dagen inte gick fortare pga att vi fick en ny tyska lärare idag. Hon ger oss en sida glosor och uppgifter till Malin och mig som vi inte har en susning om vad vi egentligen håller på med. Jag känner att tyskaterminen kommer bli en suck. En stor fet suck.

Och det nya sammanhanget var ju inte det bästa heller- Big Bang - universums utveckling. Det är sånna svåra begrepp att jag nästan får huvudvärk så fort jag tänker på det. I och för sig kanske ni tror att jag passar in i dom begreppen då jag alltid börjar prata om rymden när klockan slår 00.00. I alla fall om jag är med Thomsen. Men nej - det ska vara mina funderingar och mina tankar om rymden, och inte sanningen bakom universums utveckling, som jag vill prata om.

Nu ska jag kämpa med att skriva invärderingen om sammanhanget. Vi får se hur det går. Wish me good luck.

Kramar kram kramas

L.

Helgens slut - närmare än någonsin

Nu återstår det bara några timmar in på första helgen på vårterminen i nian. Okej - det där var rätt långsökt. Men det är så tråkigt att helgerna alltid ska gå så otroligt fort och vardagarna så otroligt sakta..
Jag vet inte vart min tid försvann idag. Den gick helt upp i rök. Jag trodde att jag skulle hinna med mycket - men nej - så blev det verkligen inte. Kanske är så när man är små sjuk?

Nu är det väl dags att sätta sig in i det vanliga vardagsrutinerna med tidiga kvällar, tidiga mornar, plugg och allmän trötthet. Sånt är livet helt enkelt. Tråkigheter finns det gott om!

Imorgon har jag lite sovmorgon då vi börjar klockan 09.00 och för att få en extra lång sovmorgon duschade jag nyss för att inte behöva göra det på morgonen imorgon. Smart va? Ibland tänker jag ett steg längre..

Kram - och nu ska jag titta till tv:n och se om den har något att bjuda mig på. Kanske en film eller varför inte två?



Frisk?

En tidig morgon. En lång dag.

Den här dagen känns som att den kommer bli lång. Jag gick upp tidigt idag gör att annars kommer det bli omöjligt för mig att kunna somna ikväll. Det är alltid svårt att somna på söndagar då helgerna har haft sena kvällar. Så idag tänkte jag att jag skulle sätta väckarklockan tidigt.

Idag ska jag bara ta det lungt eftersom att jag hade feber och var yr igår kväll. Jag kunde inte följa med ut på bio och äta vilket jag hade sett fram emot igår. Jag kanske åker med mamma in och handlar lite grann. Vi får se hur dagen ser ut. Jag behöver i alla fall ta det lungt så att förkylningen snart släpper..

Puss nötter.


 ♥


World Trade Center

Igår kväll - som ni kanske vet - var det filmen World Trade Center på tv.
Jag har redan sett den en gång innan och då tyckte jag att den var väldigt bra. Jag såg den förra året någon gång då jag inte visste att vi skulle åka till New York

Igår kollade jag på filmen i anda perspektiv. Varför? Jo, för att vi kommer att bo ett kvarter från just World Trade Center platsen. Det är klart att man tycker filmen blir häftigare när man vet att man ska gå precis där filmen utspelar sig.
Jag var helt uppe i att kolla på miljön runt om människorna för att jag ska kunna känna igen mig när jag väl kommer dit till New York.

Jag tror dock att det kommer se väldigt annorlunda ut där, när vi kommer ner, då det har rivit massor och byggt om efter händelsen. Vi får gå dit och ta en titt på Ground Zero som platsen nu heter. 

C-vitaminbomber

Nu är det helg. En skön och ostressig morgon har det varit för mig idag. Jag sov tills jag vaknade. Sedan gjorde jag frukost och tittade på tv ett tag. Det var ingen vidare bra där inte, så jag bestämde mig för att gå ut och få en skön promenad istället.
Man känner att det är varmare i luften nu. Jag vet att vi är inne i vintertid men på något sätt så kändes det som att våren var på väg. Jag hoppas att jag inte har fel om det för att jag vill få bort alla vinterskor och vinterjackor nu och släppa fram klänningar och barbenta ben, solglasögon och alla blommiga färger som gör en glad.

Är fortfarande förkyld så nu sitter jag och mosar i mig apelsin, kiwi och mandarin. Riktiga c-vitamin bomber. Dom behövs verkligen nu när det är vinter & förkylningsdags. Det kanske var det som var meningen; att apelsiner och mandariner just kommer och är godast på vintern för att vi människor behöver c-vitaminer då? Ooh, det där var nästan överklasstänkande från mig..

Ikväll ska jag in till stan för att se på bio med Thérese och hennes vänner. Jag tror att det bli Twilight som vi ska se.

Sköt om er.
Spark i baken
Kram


New York närmar sig

Ja - det är som rubriken säger; New York närmar sig. Jag är snart där. Snart går jag runt och shoppar i stora varuhus, små gränder, mysiga secondhand butiker - Ja man kan nog hitta precis allt i den staden.
Jag tänkte att jag slänger in ett inlägg om New York och lägger det under kategorin "New York resan". För det var ju ett tag sedan och jag tyckte det var dags för ett nu.

Jag längtar till tusen. Vem skulle inte gör det liksom? Det är liksom världens häftigaste stad för alla. Särkillt alla som älskar att shoppa, like me. Och det roliga är att staden även lever på natten med alla lysande lampor i olika färger, de gula taxibilar och allt folk som har det trevligt med (vad jag uppfattar som att det finns), godaste Cafe lattarna.

Vem vet - man kanske stöter på systrarna Olsen eller Kate Moss, Madonna eller en annan stor stjärna?

Vi skulle ju bo ungefär ett kvarter från det stora varuhuset Macys. Men nu ändrade vi oss och vi har bytt till ett mycket finare hotell som ligger en bit ner. Ungefär ett kvarter från Ground Zero. Alltså platsen där World Trade Center låg förr. Och vi har inte så långt till Frihetsgudinnan också. Jag undrar om vi till och med kan se henne från hotellet?
Det var nog ett bra val att ändra hotellet eftersom att där vårat hotell, som vi skulle bo på, låg mitt bland alla människor och shoppingställen. Visst, det skulle vara häftigt att bo så nära. Men efter några dagar skulle nog jag vara så pass stressad av allt liv där. Nu kommer vi en bit bort från allt. Ungefär 5 minuter med tunnelbana, så nu kommer vi att få uppleva en lite annan miljö också vilket är toppen.

Vi ska ju självklart gå på Broadway. Jag tror vi kommer att se Lejonkungen. Jag har hört att den ska vara jättebra och den verkar vara väldigt mysig efter att ha fått sett lite scener av den på internet.

Att åka till New York är verkligen en av drömmarna. Herregud vad kul det ska bli. Jag kanske blir så kär att jag stannar där forever. Det kommer i alla fall vara min häftigaste upplevelse. Okej, jag kanske inte ska förvänta mig allt för mycket. Men det går inget annat att göra när man ser alla bilder, kläder, människor och miljön i tidningar, på internet, tv o.s.v.


Sådana t-shirtar kommer det finnas gott om i min garderob när jag väl kommer att packa upp min väska efter att ha tillbringat 12 dagar där. Och i flera olika storlekar hoppas jag också. Både till att sova med, till vardags och för att kunna ha dom när jag blivit en gammal tant. Det finns redan sådana t-shirtar i min garderob efter att pappa varit där flera gånger. Det börjar tyvärr bli urtvättade och dom är inte så vackra så då passar det perfekt att fylla på lagret med nya, fina "I ♥ NY" t-shirtar. Det kommer nog att bli muggar, tröjor och andra grejer i samma "I ♥ NY" företag.


För övrigt blir det ju annan shopping med skor & jeans i massor - då det är så billigt. Sommarkläder, väskor, jackor, kanske teknik grejer. Ja allt möjligt. Okej, nu ska jag inte skriva mer. Sitter bara och ler och hoppas att jag var där just nu. Jag längar så otroligt och jag kommer aldrig kunna sluta längta. Tack för att ni läste;)




Gammaldags, Me like


Vitt linne, Gina Tricot
Svart t-shirt, h&m
Blommig, gammaldags tröja, h&m
Jeans legging, Gin Tricot


Choklad efter hårt pass

Den andra dagen är slut på skolstartsveckan. Det känns skönt att det är helg igen även fast det här dagarna varit oansträngna i skolan. Idag har det varit information om olika saker som betyg, mål, gymnasieansökan och sådan viktigt som vi i nian kommer att påträffa snart. Det har helt enkelt varit en skön dag. Synd bara att jag inte kommer att påträffas av flera "sköna" dagar då mina betyg ska höjas och det kommer att bli mycket plugg för mig nu, Nästa vecka.

Jag har nyss gjort en smoothie till mig själv. Den var god konstigt nog efter att ha blandat nästan allt som vi hade i vårt kök i en och samma smoothie. Jag tvekade till och med på att den skulle vara dryckbar. Men den slank ner efter ett relativt hårt passa sista lektionen på idrotten - jag förtjänade den helt enkelt.

Ikväll blir det hembakad pizza till kvällsmat. Och en och annan choklad kommer nog finnas i min mage innan jag somnar.. Jag som bestämmt att vara nyttig och bli fin till sommaren. Men jag ska försöka att undvika det ändå. Tveksamt om jag klarar det. Jag kanske bara kan ta en halv chokladbit? En bra början.





Skolstart

Första dagen i skolan efter det sköna jullovet. Det var ingen pesst att gå till skolan. Jag gillade det faktiskt! Det var en väldigt skön dag med bara bild, musik och teknik. En helt super bra dag att börja sin nya termin på. Och imorgon blir det också en sånn skön dag utan något nytt sammanhang eller något. Lärarna vet vad vi gillar helt enkelt (oftast)..

Efter skolan småsprang jag hem för att hinna med bussen som skulle gå om 50 minuter. Vi fick sluta en timme tidigare idag - toppen - så jag&tjejerna hann med en tidigare buss in till stan.
På stan blev det först UM för at vänta där i typ en timme. Det var ju så mycket folk. Sedan begav vi oss till ett mysigt, nytt(?) cafe som heter Stugan. Där köpte jag en Caffe Latte och på köpet fick jag en brännblåsa på tummen efter att jag bar ner Kaffet till nedervåningen och det var som sagt kokhett. Så jag fick gå med en varm, stekhet & värkande tumme på stan. Mina andra fingrar blev också drabbade fast dom fick ingen blåsa som tur var..
Ska tillägga att trippen till stan var med Caroline, Amanda, Elin, Sara och Lina.

Jag köpte lite underkläder också. Jag, Caroline och Sara var trillingar och köpte likadana trosor. Hihi, det var lite busigt - Men kul. Och coolt.

När jag kom hem fick jag pannkakor. Det var länge sen och det var väldigt gott. Brukar inte tycka om pannkakor sådär jättemycket för det känns så onyttigt när man är hemma och käkar det.
Men jag är inne i en period där jag drar till mig alla sötsaker och onyttigheter så mycket som det bara går. Kunde dock stå emot en kladdkaka idag när vi fikade, men det var bara för att jag åt en chokladboll på jobbet igår.
 


♥ Ha det bra

0 år

JAG FUNDERAR PÅ VARFÖR MIN GAMMLA HEADER ÄR KVAR!
PÅ ERAN DATOR - ÄR DET MASSA MÖBLER PÅ HEADERN ELLER ÄR DET FORTFARANDE MASSA PUSSELBITAR MED MIG PÅ? HJÄLP MIG.

En dag i slit och släng på jobbet.
Mer än vanligt i alla fall. Jag hann med mycket även fast jag satte i mig 2 bananer, 4 mandrainer, ett äpple och ett päron + kaffe. Det var kanske där jag fick all min energi ifrån?

Nyss har jag sett en film från när jag var 0 år. En söt sak(jag) låg i en liten säng och skrattade utan anledning. Jag var alltså alltid glad när jag var liten. Jag skrattade till och med när mamma doppade mig under vattnet på bebis sim fast jag hatade att bada.
Pappa har köpt någon ny Mac sak som fixar så att man kan se på gammla, gammla filmer på våran videokamera sedan 1993. Är jag verkligen så gammal som det låter att kameran är? Ojoj, åren går säger jag bara.

Imorgon är det skola. Det börjar imorgon igen. Men jag är faktiskt lite peppad. Tro det eller ej. Kanske för att jag vet att jag kommer att somna tidigt inatt eftersom att jag har gått upp tidigt det två senaste dagarna. Idag stog min väckarklocka på 05.20! "Hej Linn. Det är dags att vakna!"
Mitt alarm kommer dock stå på senare siffror imorgon. Kanske inte super senare, men istället för 05. .. kommer det stå 06. ..

Ha det bra och puss på baken.


Jag börjar gilla kaffe - tyvärr


Tung-finger ont

Jag har alldeles precis kommit innanför dörren efter en heldag på jobbet. Imorgon kommer det nog att vara min sista dag på jobbet innan New York. För att det kommer inte komma så många fler dagar som jag kan jobba på. I och för sig har vi sportlovet(tror jag). Annars är det bara påsklovet och det är ju då vi är i kära Usa. Så antagligen blir det sista dagen imorgon som jag kan tjäna ihop pengar till mina shoppingturer på alla dessa gator i NY. Men jag har ju lönen sen i somras och från nåra till dagar som jag kan gotta mig med med nere..

Tänk er att bara gå runt i den häftigaste shoppingstaden(enligt mig), bara gå där och så fort man hittar något som är fint kan man köpa det, bara för att, & bara för att jag har varit duktig och tjänat egna pengar. Det kommer lukta New York i min garderob när jag kommer hem. Skor, jeans och väskor ska jag lägga ner mycket energi på när jag väl är där nere.

Min tunga gör ont efter att jag tog kokhet choklad precis innan vi skulle åka från jobbet. Smart? Nja. Fick dricka upp den fort eftersom att jag inte kunde dricka den i bilen. Och konsekvensen - ja - ett brännsår på tungan. Det får jag leva med i någon dag. Man lär sig av sin misstag!
Jag har ont i fingret efter att ha burit kartonger och vad blir konsekvenserna? Man skär sig. Juste! Men det är ett sår jag får leva med i några dagar. Det är litet - men det gör fruktansvärt ont.

Jag är genomförkyld. Mitt halsont är borta men täppt i näsan har jag blivit istället. Och hosta kommer då och då - när den vill retas med mig helt enkelt.

Ikväll somnar jag snabbt, gott och skönt, efter att jag bara sovit 5 timmar inatt. Inte likt mig och det kan vara ett själ till att jag blivit förkyld. För lite sömn är som att gå rätt in på en förkyldning för mig. Fråga mig inte varför. Det är bara så.


BILD SAKNAS!!!

DET ÄR NÅGOT KONSTIGT MED MIN HEADER ( SIDA ) SÅ JAG FÅR INTE FRAM BILDEN PÅ MIN DATOR.
HJÄLP MIG! ÄR DET EN BILD PÅ DIN SIDA LÄNGST UPP ELLER ÄR DET HELT VITT? OM DET ÄR EN BILD, I SÅNA FALL VILKEN? 
JAG SKA FIXA DET SÅ FORT JAG HAR TID. HOPPAS DET INTE GÖR NÅGOT ATT DEN ÄR TRÅKIG. 

Vilodag? Datadag!

Datorn blev tyvärr mitt första och mitt enda alternativ idag. Jag har fixat och grejat med min header hela dagen som äntligen är klar nu. Det är tur att en kopp kaffe kan pigga upp mitt trötta humör efter att ha suttit här hela dagen.. Fast kaffe kanske inte är det bästa för mig att dricka eftersom att jag måste vara trött ikväll och kunna somna tidigt för att det står jobb på schemat imorgon. Det betyder att det blir en tidig morgon. Kl 06.00 närmare bestämt. Men det är nog inga problem för mig att somna ikväll eftersom att det blev en väckning tidigt idag som har fått mig att gå runt och gäspa hela dagen idag.

Så nu har jag ingen lovdag kvar. Jobb tisdag. Jobb onsdag. Skolstart på torsdag.
Allvaret, tidiga mornar och plugg startar om tre dagar(torsdag). Efter all vila så hoppas jag att jag skapat energi till att få mina betyg så bra så att jag kommer in på Kopparlunden.

Är det någon mer än jag som tänker söka till Kopparlunden förresten?

Kramar.

Sjukling?

Idag gick jag upp tidigt. Väldigt tidigt. Det måste jag göra för att imorgon och i övermorgon ska jag jobba och då måste jag kunna somna tidigt ikväll eftersom jag ska upp tidigt på morgonen imorgon. 
Jag börjar bli sjuk. Förkyld är ordet. Det är inte kul. Jag tycker inte om det alls. Men förkylning hör väl till den här tiden på året då det flesta är sjuka nu.. Då passar en vilodag mer än perfekt för mig idag. 
Nu ska jag kolla om det finns en film på filmkanalerna. Hoppas att jag har tur och hittar en. För jag vill inte att datan ska var mitt enda alternativ idag.

Ursäkta - Norra Nackby

Precis, eller för ett tag sedan, var jag hos Sara. Hon hade Sing Star tävling och den här gång hade inte Thomsen, Evelina och Amanda en chans mot mig, Maria, Sara och Niklas. Eller vi var rätt så jämna men när det gäller, på slutet, så tog vi dom lätt som en plätt. Min rygg värker efter att ha suttit på en kudde ungefär halva kvällen. När väl mitt nackont har gått bort efter att fått massage av Thérese igår så flyttar sig värken neråt. Typiskt!
Imorgon har jag inte riktigt någonting inplanerat. Jag vet att jag måste städa lite och göra smågrejer som aldrig hinner bli gjorda när jag har fullt upp. Så nu är min plan att ha en "själv-dag". För på tisdag och onsdag ska jag jobba och på torsdag börjar skolan igen. Då kommer jag ha ont om tid så, ja, imorgon blir det en LinnDag.

Kram och sov sött.

Måste påpeka att det är ett rent helvette att gå ut utanför dörren om man inte har tillräckligt med kläder. Jag tycker inte att det behöver vara så kallt. Jag tycker inte det borde vara lagligt att man fryser så fort dörren öppnas utifrån en sekund. Jag tycker det räcker med att det är lite vit snö på marken och högst en minusgrad. Då är Linn nöjd.

Thomsen hade varit inne på min blogg och sätt att jag hade skrivit att Ina och jag gick till Södra Nackby. Men det kommenterad han och sa att vi inte alls gick dit. Utan vi gick till Norra Nackby och inte Södra.
Det skiljer några meter från Norra och Södra Nackby så jag tycker att Ina och jag fortfarande kan säga att vi "besegrade" Södra Nackby. Låt oss få säga det i alla fall..


Jag och Thomsen. Tyvärr fiender när det var Sing Star tävlingen..
Men efter tävlingen verkade vi vara rätt sams i alla fall:)

Maria, Sara och Niklas.

Evelina, Sara, Maria, Jag och Amanda.


GRATTIS BÄSTA VÄN

Det blev tyvärr inget blogginlägg igår. Jag hade ingen som helst tid till det eftersom att det var min bästa väns födelsedag igår. GRATTIS! 16 bast. Det firade vi hemma hos henne med tårta. Och jordgubbar fanns det också på den. Det var en urmysig dag/kväll/natt hos henne.

Idag vaknade vi tidigareän vi brukar. Eller vad jag brukar och har gjort på lovet i alla fall. Gick upp och åt frukost och sen kom min mammi och hämtade mig för att sedan åka hem och nu sitter jag här med mjukiskläder, helt ofixad. Det kan vara skönt i bland. Men snart måste jag börja fixa mig för att jag har blivit bjuden till Sara på Sing Star kväll med lite folk.
Kanske ska börja att kolla och utveckla alla refränger jag har skrivit när jag jobbade sist. Flera sidor är fyllda med texter som man alltid kan göra om eller göra bättre.

Vi hörs och jag kanske hinner slänga in ett inlägg senare.
3 dagar kvar på lovet också. Känns inte toppen! Pöss.

bowling bilder


Jennie, Evelina, Sara, Caroline och Amanda

Jag, Caroline och Amanda

Våran långa vandring ..

Bowling

Det blev som sagt att hänga med och bowla ikväll. Hann bara vara hemma i ungefär en timme innan det plingade till i mobilen och frågan ställdes om jag ville hänga med in till stan efter att jag precis vart där. Hade tänkt en hemmakväll då det skulle bli min, nästa, sista för lovet. Men det har inte varit någon riktig tjejkväll under lovet, så då följde jag med ändå vilket jag gjorde rätt i. Det var en supermysig kväll. Vi gick ner i kylan till stan för att äta mat på Spicy.
Efter den goda maten åkte alla förutom Evelina och Jennie hem till Sara. Där blev det snack ända in på natten - det var trevligt. Och roligt. Och mysigt.
Slänger upp bilder från bowlingen också. Godnattkram

Här var det färg


Färgstark, rutig skjorta från Gina Tricot på. Me like.
Blev även träningsskor, något som verkligen behövdes till vårterminens idrott utomhus.

Bowling tonight

Idag åkte jag in tidigt till stan med min familj. Det var trevligt och jag fyndade ännu en sak på rean - en skjorta.
Vi åkte sedan vidare till Hälla för att ta ett besök på Ikea men vi ångrade oss när vi såg alla dessa bilar, människor och köer. Ja, äre rea så äre.
Så vi åkte hem istället och lagade världens godaste mat. Typ kina inspirerande.
Ikväll ska jag åka till stan och bowla med Amanda, Caroline, Sara och Evelina. Sedan blir det ut och käka någon stans. Kanske kommer det bilder sedan:)..
Nu ska jag fixa mig smått. Kramar

I like the color


Jeans, h&m
Tröja(turkos), Gina Tricot
Klocka, pappas


Södra Nackby

Ina och jag tog en låång, eller ja - rätt lång - promenad idag. Vi nådde Södra Nackby. Vi gick ungefär en mil sammanlagt om trottoarssiffrorna stämmer in på verkligheten. På vägen står det "5 km" när man når Södra Nackby. Så ja. Jag hoppas att den nästan stämmer för vi har varit duktiga i såna fall.

Ina och jag kom in på konstiga och svåra men roliga samtalsämnen. Något som: "Hur skapades rymden?" "Vart kom alla planeter ifrån?" "Om det finns en vägg i rymden, vad finns bakom den?" Det är obesvarade frågor.

Det var faktiskt friskt och skönt ute idag. Kallt men skönt. "Det luktar som i Sälen!" En kommentar som Ina kom med då såna kommentarer inte kan komma ifrån mig eftersom att jag aldrig varit i Sälen.

Mina tår, öron och händer var som isbitar innan jag klev in och satte på mig mina varma julklapps tofflor som fick upp min värme direkt. Kaffe fanns det även. Varmt och gott. Tänk att jag lärt mig dricka det. (Fast utan socker och mjölk går det inte). Pappa var snäll och tände brasan så där satt jag och njöt ända till de blev mat och kollade på "Hur man bli av med en kille på 10 dagar". Och en varm soppa var som pricken över i:et på min frusna kropp.

Imorgon blir det nog stan och Ikea med min familj. Finns på mobilen som nu är lagad.

BY THE WAY - BILDER FRÅN NYÅR KOMMER SEN.

2009 is here

Igår kväll var det nyårsfirande hos Louise med Ina, Amanda, Sofia, Fanny, Jennie, Klara, Robin och (en stund) Evelina och Rebecca.
Gick tidigare till Louise för att hjälpa henne med dukning, partyhattar och "namn-på-ballonger-för-placering". Klockan 18.00 stog dörrarna öppna för resterande av folket. Glada, taggade människor steg in i vardagsrummet för att sedan gå till köket och börja laga maten. Tacos blev det. Och mys blev det.
Efter att våra magar var fylld förflyttade vi oss till soffan och startade Sofias singstar. Sjung,sjung och sjung.
Därefter blev det champanjöppning och det dracks i fina långa glas. Snabbt tillbaka in i värmen för att värma händerna under de varma kranvattnet. Kroppen behövde inte värmas något vidare eftersom att musiken satts igång och de började bli varmt så fort dans stegen sattes igång i våra kroppar;)
Vid elvaslaget stack vi ut och ville träffa folk. Men Skultuna var helt dött. De kom ynka få människor till centrum. Men vi hade kul ändå. Tillbaka igen till Louise och då var det fötterna som behövde värmas..

Måste tillägga att skratt fanns med under alla dessa timmar vi tillbringade tillsammans.
HEJ 2009 - GE MIG ETT BRA ÅR. HEJDÅ 2008 - KUL ATT SES OCH SORLIGT ATT LÄMNA DIG.

Kanske kommer mer bilder sedan från Fanny och Louise. (En aning bättre kameror där.)


Nu ska jag ut och gå i det fina vädret med Ina. Känner att mitt huvud måste tömmas för att kunna fyllas med nya, fina upplevelser år 2009. Men först kanske magen måste fyllas med lite mat. Har hört att det ska finnas gott kött från igår som jag inte åt då jag åt hos Louise. Kram och hoppas du får ett bra år. Du gör det som du själv vill ha det!

RSS 2.0